Un vídeo penjat per ell mateix al seu perfil de Facebook desvetlla que va ser l'ultraespanyolista de Balsareny Raúl Macià qui va arrencar a principi de mes l'estelada municipal que des de l'any 2013 oneja a la plaça Onze de Setembre de Manresa. L'Ajuntament, segons ha pogut saber Regió7 , estudia emprendre accions legals contra l'home.

Tal com ja va explicar aquest diari, uns desconeguts van fer desaparèixer la bandera entorn la primera setmana de juliol. Ara ha estat el propi Macià qui ha reivindicat l'acte vandàlic amb un vídeo penjat a la coneguda xarxa social aquest cap de setmana.

La bandera va ser col·locada en aquest indret durant la Diada de fa cinc anys i s'hi ha mantingut per decisió del consistori municipal. Fonts de l'Ajuntament van informar a aquest diari poc després de la seva desaparició que tenien intenció de reposar-la tan aviat com fos possible, acció que a dia d'avui encara no s'ha dut a terme.

Macià ja va ser condemnat el desembre passat pel Jutjat Penal 2 de Manresa per un delicte de danys per haver arrencat mesos abans un dels cartells de «Municipi per la independència» de Sallent, una acció que algú va gravar en vídeo i que es va difondre per les xarxes. L'acusat va ser condemnat a pagar 1.372 euros. D'aquests, 720 euros corresponen a la pena de multa i els 652 euros restants a la indemnització a l'Ajuntament de Sallent, pels danys al cartell.

El bagenc, simpatitzant del partit d'extrema dreta Vox, estava ingressat en el moment del judici a la presó de Lledoners, complint una condemna d'onze anys, emesa el 2008, pels delictes de detenció il·legal i de robatori. Quan va arrencar el cartell de Sallent el gener del 2017 estava en llibertat vigilada, en règim de tercer grau, però l'octubre passat va retornar al segon grau, per la qual cosa va reingressar a presó.