La carretera C-58 torna a estar tallada al trànsit en els dos sentits de la marxa, entre Castellbell i el Vilar i Vacarisses, aquest divendres al matí a causa de les esllavissades. Com a conseqüència d'aquest tall, hi ha les barreres de l'autopista C-16 aixecades i amb el peatge gratuït, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. La situació de gratuïtat de la C-16 es manté des d'aquest dijous a les 6 de la tarda. En total, el Departament de Territori ha mobilitzat més de 300 persones a tot Catalunya per resoldre el centenar d'incidències derivades dels aiguats

A Abrera (C-55), ja s'ha reobert la circulació en sentit nord, que estava tallada des de dijous la tarda, en haver-se descalçat una part de la calçada. El trànsit s'ha reobert estrenyent els dos carrils de circulació, mentre continuen les obres per sanejar el tram afectat. També a la C-55, a Castellbell, està tallat l'accés a la carretera C-58 precisament per les esllavissades que es van produir ahir a Vacarisses.

L'endemà d'una jornada de fortes pluges

Les fortes pluges van causar ahir dijous nombroses esllavissades i incidències al Bages sud, cosa que va dificultar molt els accesos de la comarca amb l'àrea metroplitana. Les dues vies gratuïtes principals van tenir afectacions durant tota la tarda: la carretera de Castellbell a Terrassa (C-58) va quedar tallada per nombroses esllavissades, al tram de Vacarisses, mentre que la C-55, en sentit Manresa, per un esvoranc a la calçada.

Els diversos despreniments a la C-58 van obligar ahir el Servei Català de Trànsit a alliberar el peatge de l'autopista alternativa, la C-16, entre Manresa i Terrassa. L'obertura del peatge de Sant Vicenç, però, no es va fer fins a les 6 de la tarda, quan ja feia unes quantes hores que hi havia complicacions a la C-58. Cap a les 7 de la tarda, un cotxe va bolcar a la sortida del peatge, sense causar afectació al trànsit.

Quant a la C-55, ahir a la nit es mantenia el tall en sentit nord, a Abrera, per l'important esfondrament de la calçada. Es va haver de tallar la sortida de l'A-2 en sentit Manresa. Els conductors havien d'anar a la sortida d'Esparreguera o anar a buscar els accessos a Manresa des del Bruc o Igualada. Aquest fet també va provocar retencions a l'A-2, que tot el dia es va veure afectada per accidents.

Altres esllavissades

També hi va haver esllavissades en carreteres secundàries del Bages. Un dels municipis més afectats va ser Castellbell, on l'Ajuntament va treballar durant tot el dia en la neteja de vies. Una roca de grans dimensions va caure a la carretera de Monistrol a Castellbell, sense ferits. Les pluges també van causar inundacions en habitatges i empreses de pobles del Baix Llobregat Nord i l'Anoia sud, i van afectar sobretot l'àrea metropolitana, on es van viure les acumulacions d'aigua més importants.

Aquest divendres al matí, a banda de les afectacions a les principals vies gratuïtes de Manresa a Barcelona, la C-55 i la C-58, hi ha també restriccions a la C-1414 a Esparreguera (es dona pas alternatiu) i la B-120 està completament tallada a Olesa de Montserrat. Les dues incidències també han estat provocades per esllavissades de pedres a la calçada.