El Jutjat d'Instrucció 6 de Manresa, en funcions de guàrdia, ha decretat l'ingrés en presó provisional de tres homes acusats d'haver entrat a robar en habitatges de Gironella, la Seu d'Urgell i el Brull (Osona). Els presumptes lladres, de nacionalitat albanesa i d'edats compreses entre els 21 i esl 25 anys, van ser detinguts pels Mossos de la Regió Policial Central per tres delictes de robatori amb força en domicili i també per un delicte de pertinença a grup criminal.

La investigació, segons van informar ahir els Mossos, es va iniciar l'octubre, quan el cos policial va localitzar un grup de persones residents a Barcelona, amb diversos antecedents per robatoris. Fruit de les gestions policials, els van relacionar amb tres robatoris en domicilis de la Seu d'Urgell, Gironella i el Brull, comesos entre el 14 i el 19 de novembre. En tots tres casos, els lladres utilitzaven un mateix modus operandi: forçaven les finestres o portes corredisses de la planta baixa de les cases i entraven al seu interior.

Dimecres passat, els Mossos van detenir els tres lladres a Manresa. El mateix dia, els agents van recuperar tres armes de foc que s'havien sostret en un dels robatoris. L'endemà es van escorcollar els seus pisos, i es van recuperar una part dels objectes sostrets.