Els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Igualada van detenir entre el 2 i el 3 de desembre un home i una dona, de 20 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, veïns de Vilafranca del Penedès i Vilanova del Camí (Anoia), com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i diversos delictes de furt.

La investigació es va iniciar el passat 9 de novembre quan els mossos van rebre una denúncia de robatori i furts, en la qual les víctimes eren un matrimoni d'avançada edat. Segons els denunciants, tot va començar fa un any quan un noi i una noia es van presentar a casa seva per revisar els comptadors de la llum. En aquella ocasió els van deixar entrar i quan els joves van marxar van trobar a faltar uns 8.500 euros que tenien guardats en uns sobres.

Aquestes mateixes persones van tornar en diverses ocasions, i en totes elles van aprofitar-se de la vulnerabilitat de les víctimes per sostreure'ls els diners. En total els hi van furtar més de 20.000 euros. L'últim incident va ser el 9 de novembre quan una de les víctimes va anar a l'habitació de matrimoni i va sorprendre un dels joves remenant calaixos. Aquest va empentar l'home i va fugir corrent.

Després d'aquest darrer fet el matrimoni va decidir alertar als mossos atès que patien per la seva integritat. A més, van esbrinar que els dos joves havien aconseguit una clau per entrar a casa seva. La investigació va concloure el passat 3 de desembre amb la detenció dels dos presumptes lladres, a Igualada.

Els detinguts van passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.