Els Mossos d'Esquadra han detingut una veïna de 36 anys de Manresa, de nacionalitat albanesa, acusada d'haver sostret diverses joies de la casa de l'anciana que havia cuidat anteriorment, de 94 anys d'edat. La dona està acusada d'un delicte de robatori amb força.

Els fets, segons ha informat el cos policial, van tenir lloc el 14 de gener, quan l'afectada va denunciar que una excuidadora seva li havia sostret joies.

Segons la víctima, aquell mateix dia va anar al centre de dia, i la seva actual treballadora de la llar es va quedar sola a casa, fent feines. Mentre la noia netejava, es va presentar al domicili una cuidadora que havia tingut anteriorment. Aquesta va accedir a la casa amb unes claus i va comentar a la noia que venia a buscar una cosa que s'havia deixat. Va entrar en diverses habitacions i va marxar ràpidament.

Acte seguit, la noia de la neteja va informar els familiars de la seva mestressa, els quals van anar a la casa. Després de fer les comprovacions es van adonar que hi havia dues caixetes del tocador obertes. Van trobar a faltar un braçalet i un rellotge.

Arran d'aquests fets es va obrir una investigació que va determinar que l'excuidadora havia obtingut les claus de la casa de forma il·lícita, per poder entrar i sostreure les joies. Va ser localitzada i detinguda abans d'ahir a Manresa.

La detinguda va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.