El veí d'Igualada que dimarts va ser detingut pels Mossos en el marc d'una operació antigihadista ha quedat en llibertat amb càr-recs, amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan sigui requerit. Segons fonts policials, es tracta d'un dels dotze detinguts que van ser alliberats poques hores després, perquè la seva activitat delictiva se centrava bàsicament en robatoris i furts.

En total, dimarts hi va haver divuit arrestats, disset dels quals a Barcelona. D'aquests detinguts, cinc van passar a disposició de l'Audiència Nacional, pels presumptes delictes d'integració en organització terrorista, enaltiment i adoctrinament. Tres d'ells van ingressar en presó provisional, mentre que els altres dos van quedar en llibertat, tot i que amb retirada de passaport, prohibició d'abandonar el país i obligació de designar domicili i compareixences setmanals.

De moment, els Mossos d'Esquadra estan analitzant tota la documentació intervinguda en els escorcolls portats a terme als domicilis, per comprovar el grau de radicalització dels detinguts queno integraven el nucli dur.