Els Mossos ja han tramitat al jutjat de guàrdia de Manresa la denúncia que una família ha interposat contra una excuidadora de la residència d'avis de la Font dels Capellans, per presumptes maltractaments a un avi de 97 anys. El cas està tipificat com un delicte lleu de lesions, per la qual cosa serà jutjat properament en un judici ràpid. Per la seva banda, el centre, de titularitat de la Generalitat, ha obert un expedient informatiu per investigar el cas.

Tal com va publicar dilluns aquest diari, els fets van tenir lloc divendres a la nit a la residència assistida que el Grup Eulen gestiona al barri de la Font, on és ingressat l'avi des de fa tres anys. Era l'última nit de feina de la cuidadora denunciada, perquè finalitzava una substitució. Cap a les 10 de la nit, l'ancià era a la seva habitació fent treballs manuals, quan la treballadora va entrar per posar-lo al llit.

Ell li hauria demanat cinc minuts més per poder acabar el que feia, un fet que, segons la família denunciant, va provocar una resposta agressiva per part de la cuidadora, que hauria sacsejat el cap a l'home. Segons la denúncia, també hauria agafat la víctima per darrere de les orelles i li hauria causat lesions.

Els Mossos d'Esquadra, després de rebre la denúncia, han identificat totes les parts i han recollit testimonis del cas. Amb l'atestat conclòs, han enviat la denúncia al jutjat de guàrdia de Manresa, per un delicte lleu de lesions. Segons fonts policials, el cas s'ha tipificat d'aquesta forma perquè les ferides eren lleus i perquè només es té constància d'una sola persona afectada. Ara, la treballadora serà jutjada en un judici ràpid, en què s'haurà de determinar si ha de ser condemnada o no.

Fonts del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat van explicar aquest dilluns que coneixien el cas i que la direcció de la residència ha obert un expedient informatiu intern per investigar-lo. La directora, consultada per aquest diari, va declinar fer de nou cap valoració sobre el cas.

El personal de la residència es va comprometre davant la família afectada que no tornarà a contractar en el futur la cuidadora, «de forma preventiva».