L'ajuntament ha ofert aquesta tarda una solució temporal per a la família que aquest matí ha estat desnonada a Manresa. El desnonament ha estat protagonitzat per la forta tensió entre els Mossos d'Esquadra i els activistes de la PAHC que intentaven impedir-lo. De fet, ha estat el primer cop que en un desnonament a Manresa intervenien els agents antidisturbis, que han desallotjat alguns dels activistes per la força.

Els membres de la PAHC estaven concentrats des de mig matí davant del bloc número 5 del carrer Lluís Argemí de Manresa, que és on hi havia l'habitatge en el qual s'havia de portar a terme el llençament. Després d'algunes gestions, un cop s'ha confirmat que el desnonament era inevitable, alguns dels concentrats han decidit oposar-se a l'accés dels Mossos al bloc. Després que desallotgessin dos dels activistes, la resta ha aconseguit tancar la porta d'accés a l'immoble impedint així l'accés dels agents.

Amb la portada tancada, la situació de màxima tensió, però, ha arribat quan un veí volia accedir al bloc perquè hi havia la seva filla, menor, sola al pis. Finalment, els activistes han accedit a deixar sortir a la menor però just a l'obrir la porta i abans que la jove sortís del bloc, els Mossos han aprofitat el moment per al seu interior i anar treient els membres de la PAHC que estaven allà i que han estat identificats. Els membres de la plataforma han denunciat la «violència policial» que es s'ha produit en aquest desallotjament.

Família vulnerable

La d'aquest matí era la cinquena ordre de desnonament per la família afectada i que es troba en una situació de vulnerabilitat. Segons ha explicat Mohammed El Eyemlahi, fill del matrimoni afectat, a l'habitatge -propietat d'un particular- hi vivien els seus pares i dos germans més, tots majors d'edat, i feia més de dos anys que no pagaven el lloguer. El Eyemlahi situa l'inici de tots els problemes en la pèrdua de la percepció de la PIRMI. També denuncia que el cas portava més de mig any a la Mesa d'Emergència de l'Agència Catalana d'Habitatge i segons van confirmar fonts de l'Ajuntament de Manresa se'ls havia reconegut el dret a un pis de la Mesa. Des del consistori, però, recorden que s'està fent un seguiment d'aquesta família, que la seva situació ja havia estat posada en coneixement del jutge i que s'havia ajornat el llançament en quatre ocasions.

Al lmatí encar ano s'havia ofert cap solució per a la família afectada però a la tarda, l'Ajuntament ha informat que els ha ofert una solució temporal.