Protecció Civil ha provat amb èxit aquest matí les noves sirenes de risc químic que ha instal·lat a Sant Vicenç de Castellet -on ja n'hi havia una- i la nova que hi ha Puig-reig. Segons ha informat Protecció Civil les tres sirenes han funcionat perfectament i s'han activat des de les 10 del matí fins poc abans de les 12 del migdia.

Al conjunt de Catalunya s'han provat 89 sirenes de 39 municipis, entre elles de Castellgalí, Martorell, Olesa de Montserrat, Esparreguera i Abrera. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 121 trucades de ciutadania alertant del so de les sirenes, el que suposa una lleugera disminució respecte a les darreres proves. A més a més, 91 centres educatius de 29 municipis diferents han participat a l'exercici fent un simulacre de confinament a les aules. En total, entre alumnat, professorat i personal docent i no docent, hi han participat més de 36.000 persones.

Durant la prova, Protecció Civil ha fet l'enviament de missatges massius a través de l'aplicació per a mòbil, tal com es faria en el cas d'un accident químic real. També s'ha informat a través del Twitter.

Com en anteriors edicions, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT també ha enviat un missatge de mòbil a les persones sordes de Catalunya que viuen en zona de risc químic. També s'ha fet una trucada de veu automàtica a les persones residents a la zona de Campredó, que no disposen d'altre mitjà d'avís de risc químic.

Per a la prova s'havien repartit 68.000 fulletons i 7.000 cartells en català, a més de 25 cartells en aranès al municipi de Les. La majoria d'aquest material es va repartir entre els ajuntaments amb sirenes al seu terme municipal, així com al Port de Barcelona, la Zona Franca i Mercabarna.