Un familiar de la menor de Manresa ha intentat agredir un dels acusats d'abusar sexualment d'ella quan sortia de l'edifici de l'Audiència de Barcelona. Aquest dimecres estava prevista la declaració de la víctima en la segona sessió del judici, però la vista s'ha acabat suspenent per un problema familiar d'un dels advocats.

El familiar de la menor es trobava fora de l'edifici i, quan ha vist sortir un dels acusats, que anava tapat amb una peça de roba, s'hi ha abraonat amb la intenció d'agredir-lo. Un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra, però, han impedit que s'hi acostés i l'ha retingut fins que l'acusat ha marxat corrent i s'ha rebaixat la tensió.

El judici va començar aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona amb sis acusats d'abusar sexualment d'una menor a Manresa el 2016. Tots sis van negar haver mantingut relacions amb ella i alguns d'ells fins i tot van afirmar que no la coneixien. Després de la suspensió de la sessió d'aquest dimecres, es preveu que el judici continuï dijous amb la compareixença de pèrits i que la declaració de la víctima se celebri dilluns.

L'adolescent, que tenia 14 anys en el moment en què suposadament va ser abusada per sis homes i que actualment encara és menor d'edat, havia de declarar avui, a les 10 del matí, davant del tribunal que jutja el cas de la Mandada de Manresa, però la compareixença ha quedat posposada per qüestions personals de la defensa. El jutge ha supès la sessió d'avui perquè una de les abvocades pogués atendre les responsabilitats personals per la mort d'un familiar.

La noia farà la seva declaració dilluns, segons el nou calendari que ha establert el tribunal del cas.Per dijous hi ha prevista la revisió de les proves pericials i per dilluns, les testificals.

Després que ahir declaressin els set acusats -sis per delictes sexuals i un per no haver-ho evitat malgrat que, segons la Fiscalia, ho podria haver fet-, com passa en aquest tipus de judicis, la vista va quedar ajornada fins a avui a les 10 del matí. La compareixença de la noia es podria fer a porta tancada en tractar-se d'una menor.

A part de la noia de 14 anys, també queda pendent que declarin diferents testimonis que també van ser a la festa a l'antiga fàbrica Vinyes, on presumptament van tenir lloc els abusos sexuals, segons la Fiscalia, i agressions, segons l'acusació particular, a la menor per part dels acusats.