Els Mossos d'Esquadra van inspeccionar ahir a la tarda la granja Troy de Manresa, on han localitzat una fossa on hi havia animals morts. Mig centenar d'activistes es van concentrar ahir a les sis de la tarda davant de la granja després de ser advertits de possibles maltractaments animals a gossos que els seus propietaris deixen en espais que hi lloguen.

El propietari de la granja en qüestió, Jordi Troy, va admetre que ell lloga l'espai a amos de gossos perquè els tinguin allà i que són precisament ells, els propietaris dels animals, els responsables de cuidar-los. De fet, a la granja també hi ha animals que estan ben cuidats.

La intenció dels animalistes que primer es van concentrar a les portes del recinte era accedir-hi, comprovar les condicions dels animals i donar-los menjar. Tot i que van poder accedir a la granja, on a part de gossos també hi ha altres animals com cavalls, no hi van entrar amb el menjar que alguns portaven preparat als seus vehicles.

Un cop a l'interior del recinte van poder veure els animals i també conversar amb els propietaris de diferents dels animals. Tots ells els asseguraven que tant els seus animals com els altres estaven ben cuidats i insistien que el responsable d'alimentar i tenir cura dels animals sempre és el llogater d'aquests espais.

Per la seva banda, alguns dels animalistes asseguraven que havien entrat a les instal·lacions amb anterioritat i que els animals que estaven en pitjors condicions els havien canviat de lloc, i que també s'havien netejat alguns dels recintes on hi ha animals.

D'altra banda, durant la mateixa concentració una patrulla dels Mossos d'Esquadra va inspeccionar el recinte. Després de la inspecció, els agents van explicar als concentrats que havien detectat un animal mort a la fossa i que això era una falta administrativa, i que n'hauria de respondre el propietari de la granja, el responsable d'haver-lo tirat allà o tots dos.

El propietari de la granja afirmava que allà no s'aboquen animals morts de la granja sinó que són caçadors que saben que el recinte està obert i que quan se'ls mor un gos el tiren allà a la nit i d'amagat. Va arribar a afirmar que a la nit tancarà el recinte, que ara queda obert, i també que hi instal·larà càmeres.

D'altra banda, els agents policials van assegurar que, pel que fa als gossos, no havien detectat cap delicte flagrant i que tampoc podien actuar d'ofici. En aquest sentit explicaven que necessitaven el permís del propietari de la granja per poder accedir als diferents espais on, segons explicaven els animalistes, hi ha els animals en més males condicions.

Per fer res, van afegir que calia que hi hagués una denúncia i que es traspassaria el cas a la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA), que està especialitzada en casos com aquest. Diversos activistes ja van anunciar ho faran.

La concentració d'ahir es va convocar arran de la publicació d'una imatge a les xarxes socials amb les restes animals del fossar.

La imatge la va difondre una jove de Sant Joan que, després de denunciar que hi havia uns gossos en males condicions en un pati del municipi, es va voler assegurar que serien traslladats a un espai en bones condicions, i es va trobar amb sorpresa que a la granja hi havia aquest fossar amb restes animals.