Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana dos homes, de 19 i 21 anys, de nacionalitat espanyola, el primer veí d'Abrera i el segon de Piera, com a presumptes autors de nou robatoris amb força.

Les detencions són el resultat d'una investigació, iniciada a final del 2019, després de tenir constància d'un seguit de robatoris amb força en habitatges i establiments comercials de la comarca de l'Anoia.

Els darrers mesos els agents del grup d'investigació de l'ABP Igualada van determinar que aquests robatoris els realitzava un jove que, en dues ocasions, va anar acompanyat d'un altre home.

Dilluns es va detenir a Piera el principal autor dels fets, al qual s'imputa la presumpta autoria de 9 robatoris amb força comesos entre l'octubre i el març. Més concretament es relaciona el detingut amb la presumpta autoria de quatre robatoris amb força en comerços de Piera, Jorba i dos a Calaf, i cinc robatoris en habitatges de Claramunt, Jorba i Piera.

En tots els robatoris el modus operandi era el mateix, primer forçaven la porta d'accés dels domicilis o establiments i, posteriorment, se n'emportaven diners i objectes de valor. Dimecres es va detenir a Igualada el segon implicat, un jove de 19 anys, al qual s'imputa la presumpta participació en dos dels robatoris. La investigació continua oberta i no es descarta que estiguin implicats en altres fets delictius similars a l'Anoia i comarques veïnes.