Un acusat de robar tabac en set estancs del Bages ha estat condemnat a mig any de presó per un delicte de furt i a indemnitzar els propietaris dels establiments amb un total de 604,05 euros.

Segons la sentència, Youssef A., de 35 anys, en les diferents ocasions que va delinquir, va actuar d'una forma molt similar: demanava un o diversos cartrons de tabac i aprofitant qualsevol distracció dels dependents dels establiments se'ls emportava sense pagar.

Segons la sentència, els furts van tenir lloc entre el 30 de novembre del 2017 i el 23 de gener del 2018 en set estancs de diferents poblacions del Bages. En concret, entre els establiments afectats hi ha dos estancs de Sant Joan de Vilatorrada, dos de Manresa, un de Sant Fruitós de Bages, un de Sant Salvador de Guardiola i finalment un de Callús.

Segons consta en la sentència, en totes les ocasions, l'home va demanar entre un i tres cartrons de Marlboro i quan era el moment de pagar distreia el dependent, agafava els cartrons i fugia de la botiga. A part dels cartrons que es va emportar sense pagar -cadascun estava valorat en 50 euros-, en un dels furts també va emportar-se una caixa de tubs per encaixar el tabac.

El valor total del tabac sostret pel condemnat és de 704,05 euros, encara que la indemnització que l'han condemnat a pagar és 100 euros inferior perquè un dels estancs hi ha renunciat en haver cobrat aquest import per part de la companyia d'assegurances.

D'altra banda, segons consta també en la sentència, l'acusat no es va presentar al judici, que es va poder celebrar atesa la pena de presó a la qual s'enfrontava.

Segons fa constar la jutge del jutjat penal 3 de Manresa en la sentència, malgrat que l'acusat no va poder donar la seva versió dels fets, l'ara condemnat va poder ser reconegut a través de fotografies mostrades als dependents dels estancs afectats i també hi ha imatges de les càmeres de seguretat d'alguns dels establiments afectats, en les quals l'acusat apareix corrent cap a un cotxe blau, el titular del qual és el mateix condemnat.