Un dels punts de ressorgiment d'aquesta tradició és la pròxima recuperació d'una antiga parella de gegants que havia tingut la vila el segle passat. L'Ajuntament ha accedit a construir una nova parella de figures basant-se en les imatges i descripcions que consten en els arxius locals amb textos de l'etnòleg i folklorista Joan Amades. En el seu Costumari hi apareixen referències, i fins i tot un dibuix, de 1914. La construcció dels gegants, dels quals de moment es desconeix si tenien nom, serà un dels elements principals de la celebració, aquest any, del 175è aniversari de la primera citació de la presència de gegants a Puigcerdà, l'any 1833. Els membres de la colla volen investigar si els dos gegants tenien nom ja que altres figures de la mateixa època sí en tenien, per la qual cosa dedueixen que podia ser ja un costum batejar-los.

Per la realització de les noves figures l'Ajuntament ha previst en el pressupost d'aquest any una partida de 8.800 euros, que han quedat englobats en la previsió econòmica del Patronat Municipal de Turisme. Membres de la colla gegantera i de l'Ajuntament ja s'han reunit per tal de perfilar el calendari de treball.

Vila Gegantera 2008

En el punt de mira de les dues parts hi ha una cita que passa per ser el segon element de commemoració dels 175 anys de gegants a la vila: els dies 4 i 5 d'octubre. En aquestes dates Puigcerdà acollirà la festa Vila Gegantera que cada any organitza la coordinadora de colles de Catalunya.

La regidoria de Turisme ha acceptat l'oferiment que li va fer fa unes setmanes la renovada colla gegantera i aquest any serà l'encarregada d'acollir aquesta celebració, que portarà a la capital de la Cerdanya bona part de les colles geganteres de Catalunya així com tallers i tot tipus d'activitats relacionades amb aquesta tradició.

Des de l'Ajuntament s'ha volgut implicar els veïns en la preparació d'aquesta cita convocant un concurs popular de cartells el guanyador de la qual servirà per anunciar l'esdeveniment. Els participants cal que entreguin les seves obres en format vertical i DIN A3 abans del dia 19 d'abril. Els cartells que es presentin han de portar el lema 'Puigcerdà. Vila Gegantera 2008'. el veredicte es farà públic el dia de Sant Jordi a les vuit del vespre al Museu Cerdà. El guanyador rebrà de premi 200 euros i un trof