Els Mossos d'Esquadra han detingut a Manresa un home que havia fugit d'una presó de Dinamarca aprofitant un permís de sortida del centre penitenciari on estava complint una condemna per un delicte contra la salut pública. Després de mesos d'investigació, els Mossos el van localitzar en una antiga casa de colònies i el 3 de novembre van entrar i escorcollar la finca.

En el moment de l'entrada el fugitiu va saltar per una finestra del primer pis, on dormia, i va intentar fugir, tot i que finalment va ser interceptat i detingut. En l'escorcoll els policies van trobar una plantació de marihuana amb 350 plantes a les golfes de la casa i eines per al seu cultiu i distribució.

A més del fugitiu, es va detenir tres homes més que eren a l'interior de l'immoble, dos de nacionalitat sueca i un anglès. Els detinguts van passar a disposició judicial el 5 de novembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tres dels detinguts, mentre que l'arrestat que tenia l'ordre de cerca de les autoritats daneses va ingressar a la presó per l'ordre europea internacional de detenció i entrega. La investigació va començar l'agost quan es va informar els Mossos que un home amb una ordre internacional de cerca podria viure en una casa aïllada a Castellví de Rosanes. Durant la investigació, el convicte va saber que les autoritats daneses havien reclamat la seva detenció i va fugir precipitadament de la casa per establir-se en una altra localitat.

Els mesos següents els investigadors el van poder ubicar al Bages, i després de coordinar-se amb la Unitat d'Investigació de la comissaria de Manresa el van situar en una antiga casa de colònies a la rodalia de Manresa.

Durant la vigilància els investigadors van constatar moviments d'entrada i sortida de diverses persones de la finca, i van veure que el recinte estava custodiat per cinc gossos de raça potencialment perillosa. Després de veure que també s'havia modificat l'aspecte exterior de la finca, van sospitar que a l'interior s'hi podria estar cultivant marihuana.

Sota la tutela del Jutjat d'Instrucció 4 de Manresa, el 3 de novembre un dispositiu policial va entrar i escorcollar la finca i va detenir quatre persones.