L´Observatori contra l´Homofòbia (OCH) ha recollit aquest 2020 el 30% més d´incidències per discriminacions o violències que l´any passat. En total, ha registrat 184 agressions i discriminacions cap al col·lectiu LGBTI. L´entitat va celebrar ahir el seu 12è aniversari sota el lema «12 anys garantint els teus drets» i va fer una concentració per denunciar aquest increment de l´LGTBI-fòbia. El seu president, Eugeni Rodríguez, ha denunciat que la situació és «insostenible» i va fer una crida a la col·laboració «estreta» entre l´OCH i les administracions públics «per aturar l´LGBTI-fòbia i garantir els drets del col·lectiu».

L´acte va comptar també amb la intervenció del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, qui va posar en valor la tasca «compartida» d´entitats i administracions.

L´advocada penalista de l´OCH, Laia Serra, va afirmar que «cal tenir en compte nous mètodes per recollir dades que no s´estan recollint des de les administracions», com per exemple la participació dels testimonis de les agressions.

Per últim, l´organització va anunciar una campanya de micromecenatge per tal de recollir fons per costejar la defensa de les víctimes d´agressions.