L’Audiència de Barcelona jutjarà per tràfic de drogues un conductor que va ser enxampat quan circulava per Viver i Serrateix, delicte pel qual li demanen quatre anys de presó.

Segons l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l’acusat, J . F. R., conduïa el vehicle juntament amb una altra persona, per la BV-5235, quan al quilòmetre 10 de la via va ser interceptat pels Mossos d’Esquadra.

En un escorcoll del vehicle els agents policials hi van trobar diverses bosses de plàstic i embolcalls que contenien diferents substàncies estupefaents de les considerades que causen un greu perjudici per a la salut i que estaven destinades a la venda a terceres persones.

En concret, diu el fiscal, a l’acusat se li van trobar quatre comprimits d’amfetamines que pesaven un total d’1,77 grams, 1,79 grams de MDMA, 1,47 grams més d’amfetanines, 0,78 grams de cocaïna amb una puresa aproximada del 78%, un filferro plastificat de verd destinat a la preparació dels embolcalls per a la venda de drogues i també 330 euros en efectiu repartits en bitllets de 20 i 5 euros i que segons l’acusació pública tenien el seu origen en la venda de droga que hauria fet el processat abans de ser interceptat pel cos policial. El fiscal, a partir de la valoració de l’Oficina Central d’Espufeants de la policia, situa en 40 euros el valor d’un gram de MDMA i les amfetamines, i en 60 euros el preu del gram de la cocaïna al mercat il·lícit. Els fets es remunten al 5 de setembre del 2018.

El fiscal considera que els fets són constitutius d’un delicte contra la salut pública, relatiu a substàncies que provoquen un greu perjudici per a la salut i demana que el processat sigui condemnat a una pena de quatre anys de presó i al pagament d’una multa de 700 euros, o dos mesos de presó, en cas d’impagament.

El judici per aquest cas està previst que se celebri el proper dijous 20 de maig a la secció 21a de l’Audiència de Barcelona.