Segueix-nos a les xarxes socials:

Jutgen un pres de Lledoners per estafar un altre intern pel permís de residència

L’acusat havia pactat amb la víctima que una dona, també processada, declararia que tenia una relació amb ell per aconseguir els papers

Jutgen un pres de Lledoners per estafar un altre intern pel permís de residència

El jutjat de Manresa jutjarà dos acusats d’estafar un pres de Lledoners a perquè aquest obtingués el permís de residència a l’estat espanyol un cop la víctima sortís del centre penitenciari.

Segons l’escrit d’acusació de fiscalia, els fets es remunten al 2016, entre els mesos d’agost i novembre, quan l’acusat, alehsores intern de Lledoners, va contactar amb un altre pres per oferir-li la seva ajuda per tramitar i obtenir els permisos de residència un cop sortís en llibertat.

Segons el ministeri públic, l’acusat li va explicar que una dona, processada en la mateixa causa, es prestava a afirmar que tenia una relació estable amb ell per facilitar l’obtenció dels papers. Donada la confiança que la víctima tenia amb l’acusat i la necessitat d’obtenir la documentació, l’home li va fer sis pagaments per un total de 1.426,25 euros. El fiscal afirma que els dos acusats van actuar «de forma concertada i guiats per un ànim d’enriquiment il·lícit».

El ministeri públic considera que els fets són un delicte continuat d’estafa. Per a l’acusada, M. R. M., de la qual no consten antecedents penals, el ministeri fiscal sol·licita una condemna a dos anys i mig de presó.

L’acusat, estafador reincident

En el cas de l’acusat, A. G. A., el ministeri públic li demana una condemna a quatre anys de presó. La condemna sol·licitada és més gran que la demanada per l’acusada, ja que l’home té antecedents per tres delictes d’estafa, i la fiscalia demana que es tinguin en compte a l’hora de dictar sentència si se’l troba culpable dels fets.

En concret, el 2011 l’acusat va ser condemnat en sentència ferma a 21 mesos de presó per aquest delicte. Posteriorment va rebre dues condemnes a un any de presó, també per estafes, en dues sentències que daten del 2014. Una és del mes de febrer i una altra del mes d’abril. Totes estan dictades per jutjats penals de Mallorca.

Més enllà de les condemnes a presó, l’acusació pública també reclama que els dos acusats retornin els 1.426,25 euros que presumptament van estafar a la víctima.

Prem per veure més contingut per a tu