Un incendi amb una densa fumera negra visible des de bona part del Bages va afectar ahir les instal·lacions de la manresana Maxion Wheels, l’antiga Lemmerz, i ha obligat a aturar-hi la producció.

Concretament, el foc va cremar part de quatre màquines de les quatre línies de producció que té la planta manresana i que és on es fan feines de soldadura per fer l’assemblatge de les llantes.

A més de les màquines, que segons van explicar fonts sindicals van quedar cremades en aproximadament el 70%, les flames també van afectar el sostre de la nau industrial.

Exterior de la fàbrica Lemmerz on s'ha declarat un incendi

Serveis d'emergència i personal de l'empresa a l'exterior de l'edifici Roger Junyent

El foc es va originar cap a tres quarts de set de la tarda i un total de 14 dotacions de bombers van treballar en les tasques d’extinció de l’incendi, que es va donar per controlat minuts després de les 8 del vespre. Al lloc també s’hi van desplaçar el SEM, els Mossos d’Esquadra i les policies locals de Manresa i Sant Joan, que van tallar un tram del carrer.

Al vespre, els efectius dels bombers es van anar retirant i el foc es va donar per extingit a les 22:24h, encara que la previsió era que durant la nit hi quedessin dues o tres unitats del cos per remullar l’espai i evitar possibles revifalles.

Quan es va originar l’incendi a l’empresa hi havia unes 90 persones entre treballadors de la fàbrica i de les oficines que van ser evacuats en la seva totalitat. «Per sort no s’han hagut de lamentar danys», afirmava el responsable de recursos humans de l’empresa, el manresà Josep Maria Esquius. El mateix Esquius detallava que s’estaven investigant les causes de l’incendi.

Incendi a la fàbrica Lemmerz de Manresa

La columna de fum vista des de la zona del Congost DAMIÀ BADIA