Una cinquantena de veïns del carrer de l’Arquitecte Gaudí de Santpedor van organitzar una cassolada ahir al vespre per protestar pels aldarulls que els genera un grup d’okupes que viuen al bloc del número 4. Famílies de la zona explicaven ahir que, des de fa més de dues setmanes, fan soroll de matinada i asseguren que ja fa dies que alerten a la policia sense que aquesta hi trobi una solució. Ahir, tips d’aguantar els sorolls durant la matinada, van decidir sortir al carrer amb les cassoles i per demanar que, d’una vegada per totes, se’n vagin. 

Els veïns expliquen que són quatre joves que estan en dos pisos ocupats del bloc. A l’immoble viu una parella que paga el lloguer. La resta d’habitatges estan buits, tot i que els han obert la porta de dos pisos més. Els okupes van reaccionar llençant objectes al carrer i ruixant aigua des del pis conflictiu. Precisament la veïna de lloguer que viu al bloc va quedar tota xopa per l’aigua que van llençar i quan volia tornar al seu pis se’ls va trobar a l’escala. Una noia okupa va agredir la llogatera, segons testimonis presencials.  

Com que l’ambient s’anava caldejant i es van viure moments de tensió, va caldre la mediació dels cossos de seguretat. S’hi van desplaçar furgons i cotxes dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local. Els veïns asseguren que es protestaran cada tarda fins que no hi hagi una solució.