El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa juntament amb Mossos d’Esquadra i les policies locals una campanya policial preventiva d’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil. Aquesta campanya que va començar ahir i s’allargarà fins diumenge, és la segona d’enguany orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva i la quinzena de les divuit campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya que l’SCT coordinarà aquest 2021.

L’SCT va recordar ahir en l’anunci de la campanya que els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes.

El mateix SCT recorda a tots els usuaris de la necessitat de cordar-se el cinturó de seguretat en tots els vehicles, també en els autocars.

En la darrera campanya orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva (de l’11 al 17 de gener), Mossos i policies locals van imposar 907 denúncies, de les quals el 88% correspon al cinturó de seguretat (798 sancions). La resta de sancions van ser pel casc (72) i pels sistemes de retenció infantil (37).