El 19 de maig del 2017 una nena de quatre anys va morir ofegada a la piscina de Ripoll, on havia anat a fer una activitat extraescolar del CEIP Pirineu de Campdevànol. Dimarts que ve, més de quatre anys després dels fets, el cas arribarà a judici, per homicidi imprudent en un jutjat penal de Girona.

El pare de la nena, Fran Medina, que ara és veí de Puigcerdà, lamenta el temps que han hagut d’esperar pel judici. Es jutjaran el responsable de la piscina municipal i les monitores que hi havia a la piscina quan es va produir l’ofegament mortal. En declaracions a Regió7, Medina assegura, fent referència als acusats, que «vull que els inhabilitin, no que vagin a la presó perquè no va ser una cosa intencionada». Per al pare de la nena, la jutgessa instructora, en la interlocutòria que ordena l’obertura de judici, «és molt clara amb els fets». Segons aquest text, els infants van anar a la piscina a fer un curs que incloïa una part d’activitats dirigides i una altra de joc lliure, en la qual s’agrupaven tots els nens a la piscina petita. En aquell moment, la piscina no tenia cap socorrista perquè l’encarregada de fer aquesta tasca des de fora l’aigua feia de monitora perquè en faltava una i estava a l’aigua amb els menors. Sempre segons la interlocutòria, «cap de les monitores, ni professores, va advertir l’absència de la menor fins que la resta dels nens ja es dirigien als vestidors» i una professora va veure un barnús i unes xancletes damunt del banc. El text recull que una mestra va anar al vestidor a veure si trobava la petita. Mentrestant, una de les investigades va anar a la piscina. «Es va apropar a la piscina i la veure flotant a la part profunda de l’aigua, ja sense vida», conclou la resolució.

Per al pare, l’actitud de les monitores va ser de «preocupació 0» per infants «tan petits, que no saben nedar i a qui no es pot treure els ulls de sobre». També expressa el seu desig que el seu cas serveixi perquè s’obligui a totes les piscines obertes al públic, com per exemple les dels hotels, a tenir socorrista perquè, «si hi hagués vigilants, segur que molts accidents amb nens ofegats es podrien evitar».