Fins a 24 persones van acabar a l'Hospital de Cerdanya, a Puigcerdà, arran de la intoxicació que han patit al pavelló poliesportiu del municipi aquest dissabte. Segons ha informat l'hospital de Cerdanya, van atendre un total de 24 intoxicats a l'hospital en estat lleu. Totes les persones que van ser traslladades a l'hospital estaven en estat lleu i van rebre l'alta ahir mateix, algunes de les quals després de rebre tractament amb oxigenoteràpia, segons han explicat fonts de l'hospital de Cerdanya. Pel que fa a la resta les 101 persones que van atendre les 9 unitats que va activar el SEM van rebre l'alta in situ.

Segons els Bombers, l'origen del monòxid de carboni és la màquina d'allisar el gel de la pista, que funciona amb butà, i que hauria intoxicat una trentena de persones.

La presència d’aquest gas tòxic també va provocar que es tanqués tot el recinte esportiu, piscina inclosa, encara que allà no hi havia monòxid, i es decidís suspendre totes les activitats a l’espai fins avui. En el moment en què es va detectar la presència de monòxid s’estava jugant un partit d’hoquei gel sub-18, entre el CG Puigcerdà i el Milenio de Logronyo, que es va suspendre. Alguns dels jugadors van resultar afectats per la intoxicació.

També es va decidir suspendre el partit que s’havia de jugar ahir al vespre entre els conjunts de la primera divisió femenina d’aquests mateixos dos clubs, segons va explicar el gerent del Club Poliesportiu Puigcerdà, Enric Gallart. El mateix Gallart va detallar que arran d’una atenció sanitària del SEM a una persona que es va indisposar al bar del complex, els sanitaris van fer una lectura d’aquest gas i va donar positiva. Aleshores, es va activar el protocol establert per aquests casos i es va ventilar l’equipament.

Els Bombers van detectar una concentració de 150 ppm, xifra que es va anar reduint a mesura que va avançar la tarda amb la ventilació que es va fer de l’espai.

A la piscina del poliesportiu, la lectura va resultar negativa, de manera que allà els usuaris que hi havia van poder continuar la seva activitat, però quan van anar sortint ja no es va deixar accedir-hi a altres usuaris. 

El president del Club Gel Puigcerdà, Joan Barnola, destacava també que la màquina que allisa el gel que va generar el problema, el mes d’agost passat havia superat amb èxit la revisió dels tècnics. També va explicar que a l’equipament disposen d’una altra màquina per fer l’allisat del gel de la pista.