Un total de 42 pacients de l'Hospital del Vendrell han estat desallotjats de les seves habitacions aquesta matinada, després que un pacient que estava connectat a una presa d'oxigen hagi encès un cigarret que ha causat una petita explosió i un posterior incendi, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

El pacient, que ha resultat amb ferides en la cara i el pit, estava ingressat en la tercera planta de l'hospital, i els malalts de les habitacions pròximes han estat desallotjats a altres plantes o al final del passadís. L'home ha resultat ferit amb cremades en el coll i al pit, ja que la deflagració ha causat un petit incendi en una cortina de l'habitació.

Els bombers han rebut l'avís a poc abans de les dues de la matinada i han mobilitzat a cinc dotacions, a efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal. Una vegada apagat el foc i ventilada la zona, els pacients han pogut tornar a les seves habitacions.

De moment, al malalt que ha causat el foc no se li imputa cap càrrec en tractar-se d'un accident, i la prohibició de fumar en un hospital, una norma administrativa.