Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

La víctima de la violació d'Igualada diu que té un buit a la memòria de 10 dies

La declaració de la noia ha durat quinze minuts i s'ha fet per videoconferència

Els jutjats d'Igualada Roger Junyent

Un buit a la memòria de deu dies. La menor víctima de la violació d'Igualada ha declarat aquest matí per videoconferència al jutjat d'Igualada, fet que ha evitat coincidir amb l'acusat que sí que és present a sala, segons ha explicat l'advocat de la víctima Jorge Albertini. En la declaració, que ha durat 15 minuts, la noia ha dit que "no recorda res" dels fets i assegura tenir "un buit a la memòria" des del moment abans de la violació, que va tenir lloc la nit de Tots Sants de l'any passat, fins a l'11 de novembre.

Aquesta és l'única declaració que ha fet i farà la víctima, ja que es tracta d'una prova preconstituïda, de manera que aquesta declaració ja serà la que s'utilitzarà en el judici evitant "doble victimització" de la menor, ha dit el lletrat. A més a més, la menor es trobava a un altre jutjat i ha declarat a través de videoconferència i estava acompanyada de psicòlegs, que li han fet les preguntes dels lletrats i fiscal.

Albertini ha detallat que en la seva declaració, la noia ha explicat també les seqüeles que li han deixat els fets, com insomni, por a sortir al carrer i que està en tractament psiquiàtric. També ha detallat que en aquests moments, la seva fluïdesa verbal, com a conseqüència de les lesions que va patir, no és la mateixa que abans tot i que lentament la va recuperant. 

Segons han relatat l'advocat de la víctima i el secretari general i advocat de la patronal d'oci nocturn Fecasarm, Joaquim Boadas, l'acusat ha mostrat una actitud impassible, sense signes de penediment, durant la declaració de la víctima. Els dos advocats s'han mostrat convençuts que amb les proves que hi ha actualment la sentència serà condemnatòria. En aquest sentit, paraules de l'advocat de la menor, "està tot fet, lligat i molt ben lligat" perquè, amb les proves que hi ha, l'acusat està "pilladíssim". De fet, en l'escorcoll posterior al seu domicili que es va fer de forma posterior a la detenció, van trobar-hi restes d'ADN de la menor. L'advocat espera que aviat es determini la data del judici.

Fecasarm demanarà 26 anys de presó

L'advocat de Fecasarm i la discoteca Epic va explicar que demanaran "la pena màxima" pels delictes que s'imputen a l'investigat. Va detallar que seran properes als 26 anys de presó. A la sortida dels jutjats d'Igualada va explicar també que s'han personat en un cas en el qual hi ha hagut uns danys "irreversibles", que han "destrossat la vida a una noia de 16 anys" a qui expressen el seu ple suport.

El mateix Boadas també ha fet una crida a les administracions per evitar que uns fets com aquests es puguin repetir. "Faig una crida perquè inverteixin en prevenció, conscienciació i en campanyes colpidores que facin servir persones condemnades per fets similars", de la mateixa manera que s'ha fet per temes de prevenció d'accidents.

En aquest sentit, també ha remarcat que cal millorar en el transport nocturn, perquè hi hagi més freqüències i també més presència policial i enllumenat públic en les zones d'oci perquè la gent "se senti segura caminant". "Sortir de nit no és perillós, hauria de ser una cosa normal, i no haver d'anar a l'hospital o acabar en una tomba", ha dit.

Ahir dilluns, ja van declarar el camioner que va trobar la noia i una de les exparelles de l'acusat. El camioner va explicar que la va trobar en posició fetal i tremolant i que, inicialment, es va pensar que era un maniquí que estava al terra. Quan va comprovar que era una jove, que estava inconscient i malferida, la va tapar amb una jaqueta i va donar l'avís. Tot seguit la van traslladar a l'hospital d'Igualada i després al Sant Joan de Déu de Barcelona.

La nit dels fets

La violació es va produïr l'1 de novembre del 2021, a la matinada al polígon industrial de Les Comes quan la noia es dirigia a l’estació de tren. La jove, que aquell moment tenia 16 anys, va sortir amb unes amigues a la discoteca Epic d’Igualada. El trajecte d’anada el va fer en cotxe amb la família i la tornada, havia de fer-la agafant un tren. La jove va abandonar la discoteca Epic d'Igualada abans de les sis del matí. Cap a les set, un camioner la va trobar estirada en un descampat proper a l'estació. Estava inconscient i sense roba. A causa dels fets, la víctima va perdre el 90% de l'audició d'una oïda i va haver de ser intervinguda quirúrgicament en fins a cinc ocasions.

 L’arrestat, Brian Céspedes, és un jove d’uns 20 anys i ja tenia antecedents per delictes sexuals en l’àmbit familiar.

Les acusacions populars

El jutge que instrueix el cas de la violació d’Igualada no ha acceptat que el partit d’extrema dreta VOX sigui acusació popular en aquest cas. Segons assegura el jutge en la resolució que no accepta la personació i a la qual ha tingut accés Regió7, la petició de VOX està «mancada» d’arguments i a més «no dona cap explicació sobre el fi o interès que persegueix personant-se en la causa».

A més a més, el jutge assegura que el partit «no justifica cap interès» per ser part del procés. En canvi, el jutge si que ha acceptat que la discoteca EPIC d’Igualada i la patronal de l’oci nocturn Fecasarm siguin acusació popular en aquest cas. L’ajuntament d’Igualada també ha demanat ser acusació popular en aquest cas, tasca que ha encarregat a l’advocat i exconseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper.  

Compartir l'article

stats