Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

El pederasta de la piscina de Sant Vicenç de Castellet va cometre els mateixos abusos a Terrassa

Les famílies denuncien que ningú del municipi va alertar qui era realment Carles Sallés, en llibertat condicional

Imatges d'arxiu de Carles Sallés El Periódico

Sis famílies han denunciat un home per abusar sexualment de les seves filles a la piscina municipal de Sant Vicenç de Castellet, tal com va avançar Regió7. El sospitós va ser arrestat dimarts passat per la policia catalana en un operatiu per localitzar-ho, en què també van participar alguns dels pares de les nenes, d'entre 7 i 9 anys. Segons les fonts consultades per El Periódico, mateix grup editorial que Regió 7, el detingut és Carles Sallés (Terrassa, 1967), un pederasta condemnat el 2016 que es trobava en llibertat condicional i que va arribar sigil·losament a Sant Vicenç durant la primavera, després de sortir de la presó. Les famílies no comprenen per què ningú les va avisar del risc que corrien les menors.

L'última setmana ha estat "molt dura", subratlla Xavier. "La meva dona plora cada nit i jo m'haig de contenir per no anar a buscar-lo: ha fet mal a les nostres nenes. Tot té un límit i ell l'ha creuat", lamenta el pare d'una de les sis noies que ha patit les manipulacions i tocaments de Sallés a la piscina municipal. "Ha passat davant nostre, i no hem pogut evitar-ho", es culpabilitza.

"Va venir a la piscina amb la seva mare, que va en cadira de rodes. Va deixar la dona al bar i ell, que es va treure l'abonament, va entrar a la piscina. Després, va seure en un racó, al costat de la seva motxilla, sense desplegar la tovallola i només observava. Només despistar-se, va entrar ràpidament a l'aigua i va dirigir-se a la zona on estaven les nenes", detalla la dona de l'home que va descobrir els fets dissabte 27 d'agost.

La mà sota el banyador

"El meu marit va anar a saludar al socorrista, li va donar la mà i, quan va donar-se la volta, va veure l'home agafant pel cul a la nostra filla per llançar-la. Li va preguntar què feia i ell es va disculpar i se'n va anar nedant", relata. La situació va ser violenta i el marit va comentar el que havia passat a casa. "L'endemà vaig vigilar-lo, però va haver-hi un moment en què em vaig despistar i ell el va aprofitar per ficar-se a l'aigua amb les nenes", assegura. La mare li va demanar que s'allunyés i va començar a preguntar a la piscina sobre la identitat de l'home. El socorrista va explicar que els havia arribat el rumor de què es tractava d'un pederasta. "Vaig avisar al meu marit, que va venir ràpidament i el va llençar a la piscina a crits".

Aquesta família va contactar amb altres cinc que també tenen filles petites –d'entre 7 i 9 anys– i que s'han passat l'estiu a la piscina on solia estar el pederasta. El diumenge 28 d'agost, als seus respectius domicilis, els pares van preguntar a les nenes sobre l'home de la piscina. Així van anar emergint els tocaments que els feia fingint que jugava amb elles, alguns per dins del banyador. També van esbrinar com les manipulava, amenaçant-les d'ofegar-les si ho explicaven. Les peces del seu relat, obtingudes per separat, encaixaven. "Ens vam tornar bojos", detallen, encara consternats, quan van comprendre que havien exposat les seves filles a un depredador que havia abusat d'elles "impunement". "Ha estat davant dels nostres ulls i no hem pogut fer res", lamenten.

Condemnat

Aquest diumenge a la nit, les famílies van anar a la comissaria dels Mossos a Manresa i van denunciar els fets. Gràcies a la col·laboració ciutadana, van obtenir indicis que l'home havia arribat al març al municipi i van aconseguir algunes imatges d'ell preses per veïns. Una d'aquestes fotos va arribar a les mans d'una extreballadora de Power Control Ibèrica, una fàbrica de Sant Vicenç que va tancar l'any 2014 en la qual havia treballat de cap de qualitat. Així el van identificar: Carles Sallés. Introduint aquest nom a internet apareixia un enllaç al reportatge d'abusos en l'esport publicat pel diari 'Ara', on s'especificava que Sallés havia estat condemnat per abusos a quatre menors.

"La planta Power Control Ibèrica va tancar el 2014 i poc després ens va arribar la notícia que Sallés havia estat detingut per abusos", recorda l'extreballadora. Un altre excompany de Sallés a la mateixa empresa explica que aquest tenia un càrrec de directiu en aquella empresa i el descriu com un home seriós, callat i introvertit. Aquest segon extreballador confirma que van saber de la pederàstia després que tanqués la fàbrica. Tots dos confirmen que les fotos que difon aquest diari pertanyen a l'aspecte actual de Sallés.

Vídeos i tocaments al Club Deportiu Terrassa Hoquei

Carles Sallés va ser arrestat el 2015 pels Mossos i condemnat a 14 anys de presó per l'Audiència de Barcelona per abusar sexualment de quatre menors d'entre 8 i 11 anys a les instal·lacions del Club Deportiu Terrassa Hoquei. El tribunal va acordar que havia de complir només 7,5 anys de presó després d'indemnitzar les víctimes, i va considerar provat que, aprofitant-se de la confiança que el club tenia en ell –havia format part des de sempre a la societat–, entrava en els vestuaris i realitzava tocaments als nens fingint que ajudava a dutxar-los. Sallés també els gravava fent servir un programa espia que havia instal·lat al seu telèfon mòbil. Sallés, amb formació d'informàtic, va admetre els fets als Mossos, que van trobar més de 5.000 fotografies i 60 vídeos que ell havia gravat en les instal·lacions i emmagatzemat en un ordinador personal.

Una de les seves quatre víctimes de Terrassa era una nena a la qual Sallés va atacar també en una piscina. La sentència relata així aquell abús: "L'acusat de forma continuada i successiva, amb el propòsit de satisfer els seus desitjos lúbrics va aprofitar, reiteradament, les ocasions que se li anaven presentant per tocar els genitals a la menor, quan aquesta tenia 9 o 10 anys, ficant la seva mà per dins del banyador quan es trobava a la piscina". És a dir, exactament el mateix que ha tornat a fer aquest estiu a la piscina municipal de Sant Vicenç de Castellet.

Dispositiu de paisà

El dimarts 30 d'agost, quan diverses de les famílies de Sant Vicenç de Castellet sabien que Sallés era un pederasta condemnat que havia reincidit amb menors de la localitat, els Mossos van muntar un dispositiu amb agents de paisà per localitzar-lo. No obstant això, van anar tres mares les que a última hora de la tarda, i seguint les instruccions d'una veïna, es van dirigir a un parc pel qual Sallés acostumava a passejar a la seva mare i el van trobar.

Mentre una va baixar del cotxe per entretenir-lo, les altres dues van avisar als policies i als seus marits. "Els agents de paisà van arribar al lloc dos minuts abans, que el van envoltar amb els cotxes i el van arrestar", aclareixen les dones. Quan van arribar els homes, la tensió va augmentar. "Va haver-hi crits i cops al cotxe policial en el qual estava detingut".

Silenci municipal

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha rebutjat respondre les preguntes d'El Periódico sobre si els constava la presència de Carles Sallés a la piscina municipal i la seva condemna anterior per pederàstia o de si consideren que es tracta d'una reincidència que les administracions podrien haver evitat. Des del consistori remeten a un comunicat penjat el 2 de setembre en el qual se subratlla que l'Ajuntament exercirà l'acusació popular contra Sallés i que ha col·laborat amb la recerca i parat esment psicològic a les famílies afectades.

Sallés, que es troba en llibertat condicional per la condemna de 2016, va passar a disposició judicial l'1 de setembre. Va tornar al carrer el mateix dia.

Compartir l'article

stats