Tres amanides de pasta d'allò més originals
Idees per sorprendre de forma fàcil a tots els teus convidats amb plats senzills però deliciosos
Encara que amb la tornada a la rutina sembli que l'estiu ja s'ha acabat, encara ens queden uns quants dies per acomiadar-nos definitivament d'aquesta estació. De fet, la calor segueix estan present, per la qual cosa segueix sent temps d'amanides. Si et ve de gust innovar, pren nota d'aquestes amanides de pasta d'allò més originals que sorprendran a tots els teus convidats:Amanida de pasta amb verdures
Amanida de pasta amb verdures
Ingredients
-100 g de pasta de blat dur
-200 g de mongetes tendres
-1 pastanaga
-200 g de pèsols congelats
-Vinagre
-Pebre
-Oli
-Sal
Amanida de pasta amb verdures, pas a pas
La pasta es cou en una cassola amb abundant aigua salada bullint fins que estigui al punt, al dente, i s'escorre. Mentre, es renten i trossegen les mongetes tendres i la pastanaga i es posen a coure en una altra cassola amb aigua i sal bullint juntament amb els pèsols.
Les verdures han d'estar tendres però no desfetes. Un cop cuites, s'escorren i deixen refredar uns minuts. A continuació, es barregen amb la pasta en un bol per amanides i s'amaneixen al gust amb sal, pebre, oli i vinagre. Aquesta amanida pot servir-se tèbia o freda.
Amanida de pasta de tàperes i olives
Amanida de pasta de tàperes i olivesIngredients
-300 g de pasta
-150 g d'olives
-200 g de tomàquets
-1 cullerada de tàperes
-6 llagostins
-150 g de formatge mozzarella
-Alfàbrega
-Oli d'oliva
-Sal
Amanida de pasta de tàperes i olives, pas a pas
Es posa aigua amb un raig d'oli i sal. Quan comenci a bullir, s'afegeix la pasta i es deixa coure fins que estigui al dente. S'escorre i es passa per un raig d'aigua freda. Es reserva. Els llagostins es couen en una mica d'aigua amb sal durant 10 minuts. Es deixen refredar, es pelen i es reserven.
En un bol per amanides es posen els tomàquets i la mozzarella tallats a daus, l'alfàbrega picada i les tàperes. S'afegeix la pasta i es barregen bé tots els ingredients.
Es condimenta amb oli i sal. Es col·loca l'amanida en un font, es disposen els llagostins i les olives per sobre i, si es vol, unes anxoves. Es decora amb alguns tomàquets.
Amanida de pasta amb xampinyons
Amanida de pasta amb xampinyonsIngredients
-400 g de macarrons
-1 escarola
-1 rovell d'ou cuit
-100 g de xampinyons
-12 tomàquets nans
-1 cullerada de mostassa
-Oli d'oliva
-Vinagre
-Sal
Amanida de pasta amb xampinyons, pas a pas
La pasta es cou, destapada, en aigua bullint amb sal i un rajolí d'oli durant 12 minuts. Després s'escorre i es deixa refredar.
Mentrestant, es renta l'escarola i es talla en juliana. Els xampinyons es tallen en làmines. Per amanir es prepara una vinagreta amb la mostassa, el rovell d'ou, una mica de vinagre, oli d'oliva i sal.
La pasta, l'escarola i els xampinyons es barregen en una font, s'amaneix tot amb la vinagreta i es decora amb els tomàquets partits a la meitat.