RECEPTA | Cassoleta de cigrons i calamars amb mandonguilles de pa

Cassoleta de cigrons i calamars amb mandonguilles de pa

Cassoleta de cigrons i calamars amb mandonguilles de pa / arxiu particular

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  •  500 g calamars
  • 500 g cigrons cuits
  • 100 g pernil país en un tros
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 cull. farina
  • Sal, pebre, all i julivert 
  • 100 cc llet
  • 150 g molla pa sec
  • 2 rovells d’ou
  • 300 cc oli
  • 250 cc fumet de peix

PREPARACIÓ

  • Per fer les mandonguilles de peix:
  • Esmicolem la molla de pa, la posem a remullar en llet. Pastem bé i afegim els ous.
  • Deixem reposar una hora. Afegim all, julivert trinxats, sal i pebre.
  • Ens enfarinem les mans i fem les mandonguilles. Les passem per farina i les fregim en oli ben calent fins que estiguin daurades.
  • Posem oli en una cassola i saltegem la ceba trinxada. Quan estigui cuita, afegim els calamars ben nets. Remenem i afegim el pernil trossejat.
  • Incorporem una cullerada de farina, la fregim i aboquem el fumet de peix. Deixem coure una mica i afegim els cigrons. Que faci una mica xup-xup i afegim la picada amb all i julivert.