EL VI | Predilecto 21

Predilecto 21

Predilecto 21 / arxiu particular

Pili García

Pili García

És un vi del Celler Gómez Cruzado que remunta el seu origen 1886, data en la qual D. Angel Gomez d’Arteche funda el celler i decideix elaborar i embotellar vins a Haro, en el cor de La Rioja Alta. Neix així al barri de la Estación un del celler centenari que narra la història de la Rioja moderna a finals del segle XIX.

Predilecto és la que fou la marca històrica de la casa, es tractava d’un vi amb menys criança que la resta, i amb un caràcter més afruitat. Actualment, el seu objectiu és buscar el seu potencial afruitat que dona la vinya al màxim per ressaltar la puresa de la fruita i la seva frescor, sense l’afinament de la barrica, és com s’elaboraven els vins a La Rioja abans que els francesos arribessin al Barri de la Estación i els mostressin les tècniques d’envelliment i afinat del vi en barriques de roure.

El vi està elaborat amb raïms de vinyes velles de les parts més altes de la vall de l’Ebre on existeix la part més madura del raïm amb una composició del 65% de garnatxa i 35% de tempranillo, el seu afinament es fa amb formigó durant cinc mesos.

No esperem trobar en aquest vi un clàssic de La Rioja, on predominen els torrats, les vainilles típics de les llargues criances en barriques de roure generalment americà, sinó tot el contrari, Predilecto és un vi àgil però a la vegada corpulent, fàcil i agradable de beure amb un taní molt polit.

Presenta un color cirera picota. Les seves aromes són especialment afruitades, gerds, grosella, fruita vermella, espècies i herbes de sotabosc. Paladar suau, sedós i gustós de records afruitats amb persistència final.

DOC: La Rioja

Preu: de 16 a 18 euros

TEMES