Segueix-nos a les xarxes socials:

RECEPTA | Llom de porc amb codony

El codony s'adiu de manera especial amb el porc, com evidència aquesta recepta, senzilla però gustosa

RECEPTA | Llom de porc amb codony

La carn del codony també dona un toc refrescant als plats de carn. S’adiu de manera especial amb el porc, com evidencia aquesta recepta, senzilla però molt gustosa.

INGREDIENTS

- Dos talls de llom per persona.

- Una ceba mitjana de Figueres.

- Un codony.

- Un got de vi ranci.

- 20 grams d’ametlles.

- Un polsim de pebre negre.

- Un all i julivert.

ELABORACIÓ

- Saleu el llom, enfarineu-lo i fregiu-lo amb força oli. Retireu-lo de la paella i poseu-lo damunt de paper absorbent.

- En un cassó, a part, bullim el codony, sencer.

- Aprofitant l’oli on hem fregit el llom, fregirem la ceba, tallada menuda, i el codony (s’ha d’intentar que aquest no es desfaci), fins que tot sigui confitat. A l’últim moment, hi afegiu el llom i abaixeu el foc al mínim.

- Per acabar, a part, prepareu una picada d’ametlles, julivert, pebre negre i vi ranci per deixatar-la, i hi afegiu una cullerada de l’oli utilitzat en els fregits anteriors. Un cop ho tenim tot ben

barrejat, ho vessem sobre el llom, el tapem i ho fem coure a la cassola durant cinc minuts més, a foc ben dolç.

- Serviu els talls de llom amb la salsa i el codony migpartit o tallat a talls més petits.

NOTES

- Una variant de la recepta consisteix a fer servir el codony bullit per fer un allioli, i posar-lo a la cassola, negat, fent una salsa.

Prem per veure més contingut per a tu