EL VI | Montecastro 2016
Un excel·lent vi per sota dels 20 euros que està en el seu moment, perquè amb el temps s'enaltirà cap els núvols
La història d'aquest vi comença l'any 2000 per iniciativa d'un grup d'amics lligats al diari El Mundo: Alfonso Salas, marquès de Montecastro, que dona nom al vi, Pedro J. Ramírez i Julio Iglesias, entre d'altres. El propòsit era elaborar vins d'alta qualitat, que es col·loquessin entre els 15 millors vins de la Ribera del Duero i no van escatimar recursos ni humans, ni materials. Disposen d'un mosaic de 27 hectàrees de vinya entre 8 i 100 anys de diferents tipus de sòls, a una altitud de 655 a 1.066 metres, les més altes de la Ribera, que li aporten frescor i una maduració més lenta. El celler, dotat de l'última tecnologia està situat a la zona més privilegiada, a Castrillo de Duero, entre Roa i Peñafiel.
Montecastro fou elegit al 2010 el millor Ribera del Duero pel The New York Times. Però l'any 2012 el celler Hacienda Monasterio en va comprar part de les accions i en va assumir la direcció tècnica, vinícola i comercial.
Darrere hi ha un gran tècnic i enòleg, Carlos de la Fuente, i l'assessorament de Peter Sisseck.
El vi Montecastro16 és fruit d'una viticultura ecològica amb un procés de vinificació senzill, selectiu i natural. La seva criança entre formigó i barriques de roure és de 17 mesos. Els raïms que el componen són el 95% tinta fina i el 5% cabernet sauvignon. És un vi carnós i alhora fi i elegant. Aromes de fruita vermella amb tocs especiats de regalèssia i eucaliptus. Entrada en boca sedós i suau, cap a una estructura marcada per l'acidesa fresca i persistència de fruita i mineral. Un excel·lent vi per sota dels 20 euros que està en el seu moment, perquè amb el temps s'enaltirà cap els núvols.
DO: Ribera del Duero
Preu: de 18,50 a 22 euros