RECEPTA | Pollastre amb llagosta
INGREDIENTS
-Un pollastre de pagès d'1,5 quilos, tallat a vuitens o a quarts
-Una llagosta
-Una ceba mitjana
-Dos alls
-Dos tomàquets mitjans
-Un pols de farina
-Una copa de vi ranci
-Sal
-Pebre
-Oli i llard (o només oli)
-Aigua o brou de peix o de pollastre
ELABORACIÓ
-Poseu una cassola al foc amb oli i feu-hi rossejar els talls de pollastre, salats i empebrats.
-Feu el mateix amb la llagosta, tallada a rodelles (podeu guardar els sucs, que afegireu a la cassola). Ho traieu i ho reserveu.
-Elaboreu un bon sofregit, amb la ceba ratllada, que fareu coure un quart; hi afegiu el tomàquet ratllat, sense peles ni llavors. Feu un ros de farina, ho mulleu amb el vi ranci, ho deixeu reduir i hi afegiu aigua, i de nou, el pollastre.
-Deixeu-ho fent la xup-xup, amb la cassola tapada i a mitja cocció hi afegiu la llagosta. En total ha de coure una hora. -Tasteu-ho de sal i pebre.
NOTES
-Hi podeu afegir altres ingredients (un manat d'herbes aromàtiques, com farigola, llorer, canyella) i, sobretot, una picada (40 grams d'ametlles, avellanes o pinyons, una llesqueta de pa fregit, all, julivert, vi ranci).
-Podeu substituir la llagosta per escamarlans, llagostins o gambes, així com tripes de bacallà -que donen melositat a la salsa-, adequant el temps de cocció.
-El mateix plat es pot fer amb conill, cargols, etc., així com amb llagostins, gambes, tripes de bacallà, etc.