Les velocistes jamaicanes van completar un espectacular triplet i van omplir el podi en la final dels 100 metres dels Jocs de Tòquio. La vigent campiona, Elaine Thompson-Herah, es va mostrar molt superior a les seves companyes d’equip, Shelley-Ann Fraser-Pryce, campiona a Pequín i Londres, i Shericka Jackson, i les va derrotar amb un rècord olímpic de 10.61, a només dotze centèsimes del mític rècord del món de Florence Griffith-Joyner en els trials previs a Seül 88.

Thompson, que ja va ser campiona a Rio de Janeiro, va explotar la seva potència més enllà de mitja cursa i va celebrar desbocada la victòria, davant de la cara de circumstàncies de les seves dues compatriotes, no gaire contentes, tot i els metalls, que van deixar fora del podi la ivoriana Marie- Josee Ta Lou.

Els sorprenents polonesos

En les altres finals del dia, Polònia va donar la gran sorpresa en convertir-se en el primer campió del relleu mixt de 4x400 metres i derrotar la República Dominicana i els Estats Units. En el llançament de disc, festival suec amb Daniel Stahl i Simon Pettersson com a primer i segon, i l’austríac Lukas Weissheindinger com a bronze.