Tal com pertocava, durant la cerimònia de clausura, Tòquio va cedir ahir el relleu com a seu dels Jocs Olímpics a París, que acollirà l’esdeveniment el 2024, i ho va fer amb una connexió de vídeo en directe amb la capital francesa.

Anne Hidalgo amb la bandera olímpica, com a alcaldessa de la ciutat que agafa el relleu de Tòquio | EFE/ LAVANDEIRA JR

La governadora de Tòquio, Yuriko Koike, va lliurar la bandera olímpica al president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, que al seu torn la va cedir a l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo. Això encara va ser a l’estadi olímpic nipó, on tot seguit va sonar la Marsellesa interpretada per l’Orquestra Nacional Francesa i per diferents músics en llocs emblemàtics de París, com el Museu de Louvre i l’Estadi de França. També va interpretar una part de l’himne francès amb saxofon l’astronauta Thomas Pesquet des de l’Estació Espacial Internacional i amb unes espectaculars vistes a la Terra, a les quals van seguir plànols aeris del Museu d’Orsay i de l’Arc del Triomf, entre d’altres.

Tòquio va connectar després en directe amb París, on les càmeres situades davant de la torre Eiffel van mostrar a una multitud celebrant el compte enrere per als pròxims Jocs mentre la unitat de vol acrobàtic de l’exèrcit francès, la Patrouille de France, va dibuixar la bandera nacional al cel. El president francès, Emmanuel Macron, va ser l’encarregat de tancar la videoconnexió amb el missatge en francès «més ràpid, més alt, més fort, junts», des de l’últim pis de la torre Eiffel.

Hi havia previst que s’hissés una bandera olímpica gegant des de l’icònic monument, però es va cancel·lar a última hora a causa de les condicions meteorològiques.