Alumnes de cinc centres d'educació primària de Catalunya, entre els quals hi ha l'escola Ítaca de Manresa, participen avui, Dia internacional de sensibilització sobre el soroll, en uns tallers organitzats pel departament de Territori i Sostenibilitat per promoure la sensibilització dels escolars sobre aquest tipus de contaminació.

El taller, adreçat a l'alumnat del cicle superior d'educació primària, consisteix a treballar, mitjançant unes fitxes, els conceptes de música, so, soroll, ritmes, intensitats, to i timbre, a més d'aprendre a utilitzar el sonòmetre. Els alumnes realitzaran de forma individual un treball d'investigació sobre el nivell sonor que envolta casa seva i, en grup, confeccionaran un mural de síntesi amb les dades preses mitjançant el sonòmetre.

En paral·lel, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha elaborat un recull de recursos educatius sobre el so i el soroll perquè el professorat de tots els centres catalans pugui treballar

el tema a l'aula amb l'alumnat de diferents nivells educatius.

A banda de l'escola Ítaca de Manresa participaran els alumnes dels centres educatius Montserrat Solà de Mataró (Maresme), Carrassumada de Torres de Segre (Segrià), Mare de Déu del Mont de Girona (Gironès) i Cingle Roig de Vilaplana (Baix Camp). El soroll afecta la qualitat de vida de la població i és un agent contaminant.