Segueix-nos a les xarxes socials:

Creu Roja ofereix targetes del Bon Àrea aquest agost per a infants mal nodrits

El tancament del centre obert de la institució humanitària per vacances els fa buscar una alternativa per garantir l'àpat dels infants que hi sopen cada diaEs tracta de set famílies

Creu Roja ofereix targetes del Bon Àrea aquest agost per a infants mal nodritsG. A.

El tancament del centre obert de Creu Roja, Casal-Ot, aquest mes d'agost ha dut a la institució humanitària a oferir compres gratuïtes a les famílies dels nens i nenes que hi sopen cada nit. L'objectiu és garantir l'àpat diari durant el temps que aquest estigui tancat. Així, 7 dels 10 infants usuaris gaudiran d'una targeta de crèdit amb saldo per poder afrontar l'alimentació aquests dies.

El Casal-Ot, amb una vintena d'usuaris derivats pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, pretén prevenir i compensar dèficits psicosocials dels infants en risc social mitjançant una tasca educativa fora de l'horari escolar. Malgrat que ja oferien berenars, darrerament, educadors i voluntaris van percebre un augment dels casos de nens i nenes que no gaudien d'una alimentació adequada pel que, el gener passat, van decidir començar a oferir sopars cada dia. "No tots són conseqüència de la pobresa, també hi ha casos d'infants que no mengen el que haurien de menjar", explica Laia Collado, educadora al Casal-Ot, pel que prefereix substituir el mot "desnodrits per mal nodrits".

En total, la meitat dels usuaris del Casal-Ot -10 infants d'entre 4 i 12 anys- s'han quedat a sopar durant aquest temps. A aquesta actuació, inclosa en el programa d'emergència per donar suport a l'alimentació infantil, s'hi sumen les nou beques menjador que Creu Roja ha ofert aquest curs acadèmic.

Prem per veure més contingut per a tu