L'Ajuntament de Manresa ofereix 2.200 places als casals d'estiu d'enguany

Les inscripcions per a la major part d'activitats programades es podran fer a partir del pròxim 13 de maig

Imatge d'un dels casals d'estiu a la zona del Congost

Imatge d'un dels casals d'estiu a la zona del Congost / AJM

Redacció

L’Ajuntament de Manresa ofereix més de 2.200 places als casals d’estiu previstos per aquest any. S’han programat activitats d’esports, tallers de tota mena i excursions. L’’organització és de les regidories d’Esports, Infància i Joventut, Feminismes i LGTBI, i Educació. Hi poden participar infants a partir d’1 any fins joves de 17. En pràcticament tots els casos el període d’inscripció començarà el 13 de maig.

La regidoria d’Infància i Joventut organitza un any més el casal Òrbita Jove que es durà a terme a l’Espai Jove Joan Amades, al carrer Sant Blai, 16, i a altres espais exteriors de la ciutat. Gestionat pel CAE, està enfocat a joves d’entre 13 i 17 anys i té per objectiu potenciar el sentiment de pertinença i arrelament a la ciutat coneixent diferents espais de Manresa com l’Anella Verda, parcs i equipaments i coneixent la història del municipi i dels fets identitaris i singulars, sempre des d’un vessant d’educació en el lleure.

El casal proposa activitats com excursions, gimcanes, esports, tallers artístics i jocs de taula, entre altres activitats. Òrbita Jove cobreix quatre setmanes. Des de finals de juny fins a mitjans de juliol, amb un cost de 50 euros per setmana. Les places són limitades i les inscripcions s’obriran el 13 de maig a la web del CAE.

Esports

La regidoria d’Esports posarà en marxa la setmana del 25 de juny el Casal Esportiu Municipal al complex esportiu del Vell Congost i al Parc de l’Agulla. Aquest casal està destinat a infants i joves d’entre 7 i 14 anys que vulguin practicar esports com l’atletisme, BTT, bàdminton, tenis taula, gimnàstica artística, piragüisme i beisbol, entre altres.

Les activitats es desenvoluparan de dilluns a divendres de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 2 Es durà a terme del 25 de juny a la del 15 de juliol i contempla 110 places per setmana que es cobriran per rigorós ordre d’inscripció. Per apuntar-se, cal fer-ho a partir del 13 de maig a les 10 del matí a la web de l'Ajuntament de Manresa. També telefònicament al 010 o al 93 878 23 01 o sol·licitant cita a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). El preu va dels 47,30 als 58,80 euros per setmana.

Esports i anglès

L’Ateneu Les Bases organitza les Jornades d’Estiu 2024 que tindran com a eix temàtic els Olympic Games, un casal que combina esport i activitats en anglès. Es faran del 25 de juny al 26 de juliol de 9 a 1, a un preu de 63 euros per setmana tret de la de juny, que costarà 50,40 euros. El casal està adreçat a infants d’I3, nascuts el 2020 fins a 6è de primària. Les Jornades d’Estiu ofereixen 210 places, 42 per setmana. Les inscripcions s'obren el 13 de maig. Cal adreçar-se a la web de l’Ateneu Les Bases.

Pisicines municipals

Les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella posarà en marxa el campus esportiu Piscijoc amb cursets de natació, jocs aquàtics, treballs manuals i psicomotricitat per als més petits. El campus està pensant per a infants des d’I3 fins a nens i nenes de 12 anys.

Ofereix 800 places entre el 25 de juny i el 3 de setembre. El preu és de 62,80 euros per setmana, més els serveis de despertador i de carmanyola, si se sol·liciten. Pel que fa a les inscripcions, el públic general podrà apuntar-s’hi a partir d’aquesta mateixa setmana de forma presencial a la recepció de les piscines municipals o a través la web de les piscines municipals.

Temps x Viure

L’Ajuntament de Manresa oferirà durant el període no lectiu dos casals d’estiu gratuïts adreçats a persones empadronades a Manresa o que treballen a la ciutat. L’objectiu d’aquests casals, que posa en marxa la regidoria de Feminismes i LGTBI, és afavorir la conciliació familiar, laboral i personal i el dret al temps.

En el marc del projecte Temps x viure, s’oferiran dos casals: el primer, enfocat a infants d’entre 1 i 6 anys, es durà a terme a la ludoteca Ludugurus entre l’1 de juliol i el 6 de setembre amb activitats organitzades per Creu Roja. Es farà els matins i s’oferiran 20 places per setmana. El segon casal de Temps x viure està destinat a infants d’entre 3 i 12 anys, i es durà a terme a la Casa de la Solidaritat i la Pau Flors Sirera entre el 29 de juliol i el 6 de setembre també els matins. En tots dos casos, les famílies podran sol·licitar com a màxim dues setmanes de casal. Les inscripcions s’obriran el 27 de maig a les 12 del migdia i a la web de l’Ajuntament e Manresa.

Finalment, hi ha el casal del Pla Educatiu d’Entorn dirigit a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys. Se celebrarà a les escoles Sant Ignasi i Pare Algué i el gestionarà La Xarranca, Contempla activitats de reptes i jocs relacionats amb l’eix d’animació de la setmana, així com sortides a les piscines municipals. Es farà les dues primeres setmanes de juliol als matins i oferirà 80 places, 40 a cada escola. El casal és gratuït i el període d’inscripció serà del 13 al 31 de maig a través de la web de l’Ajuntament de Manresa.