Nova mobilització de treballadors de la Fundació Althaia que seguint amb el calendari d'accions que els han dut a concentrar-se a Sant Joan de Déu i a Crist Rei van voler assistir al ple de l'Ajuntament de Manresa celebrat dijous al vespre.

Fent ús del reglament de participació ciutadana, una representant, Cristina Cruz, va parlar davant dels grups municipals que van votar unànimement a favor d'una moció de suport al col·lectiu.

La moció reconeix que la professionalitat i la voluntarietat dels professionals que treballen a Althaia han estat clau per aconseguir que el sistema sanitari sigui sostenible durant aquests anys llargs de crisi econòmica. També, que els treballadors «han assumit retallades salarials que, de forma acumulativa en el cas d´Althaia, han arribat a una pèrdua de gairebé el 30% del seu poder adquisitiu».

Com a conseqüència de les retallades pressupostàries a la sanitat concertada ha calgut fer tot un seguit de sacrificis que s´han traduït en la signatura de 2 pactes de retallades al 2011 i al 2013, mentre les negociacions del conveni del sector no prosperen.

La moció recorda que els professionals i les professionals sanitàries han desenvolupat la seva activitat amb professionalitat per intentar minimitzar l´efecte de les retallades vers els usuaris i usuàries però, a part de cobrar menys, treballen amb menys recursos , ja que quan un professional sanitari està de baixa, la major part de les vegades aquesta no es cobreix i són els seus companys els qui han d´assumir la seva feina.

El text insta el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a "emprendre les mesures correctores oportunes, a la major brevetat possible, per tal de corregir el greuge comparatiu de què són objecte els treballadors i les treballadores de la sanitat concertada".