Segueix-nos a les xarxes socials:

Els blocs del sector Montserrat, un espai urbà exemplar segons una web holandesa

La plataforma Archello recull mostres de construccions de diferents tipus repartides arreu del món

Els blocs del sector Montserrat, un espai urbà exemplar segons una web holandesaArchello/Adrià Goula

El portal holandès d´arquitectura i disseny Archello ha inclòs els blocs de pisos de Fòrum al sector Montserrat de Manresa en la seva llista d´edificis de referència. La plataforma ha dedicat un apartat a aquests blocs residencials a la seva pàgina web destacant-ne, sobretot, el seu disseny i la manera com s´integra amb la resta de blocs que l´envolten.

Entre els aspectes que més valoren els responsables d´Archello també hi ha la seva habilitació mediambiental a l´hora d´optimitzar els recursos d´aigua i per la manera com aïlla el fred i la calor per tal de ser el més còmode possible per als seus habitants.

Al mateix temps, també consideren que els seus característics tons grocs, verds i marrons de la façana l´integren perfectament en el seu entorn assimilant les seves irregularitats amb la gran varietats de mides i formes de la ciutat antiga que l´envolta. Segons els arquitectes d´Archello, aquest mateix fet també contribueix a donar ritme i personalitat a la via de Sant Ignasi, que defineixen com ´l´accés a la ciutat del futur´.

El bloc és obra de l'estudi d'arquitectes Pich Aguilera i data de l'any 2008. Segons el portal, el complex ocupa una superfície de 4.238 m(2) i les obres van tenir un import total de 6.443.163 €.

Prem per veure més contingut per a tu