Segueix-nos a les xarxes socials:

Una denúncia interposada a Manresa permet detenir dos homes per pornografia infantil

Una menor de 17 anys va denunciar als jutjats de la capital del Bages que l'extorquien

La policia ha detingut dos homes, un veí de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) i un resident a Palma de Mallorca, per haver extorquit presumptament menors a través d'internet per aconseguir imatges seves de caràcter sexual.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, els investigadors van descobrir que, mitjançant la xarxa social Facebook i correus electrònics, els autors dels fets aprofitaven el món del "cosplay" per captar les seves víctimes. El "cosplay", una paraula resultant de la contracció de "costume" (disfressa en anglès) i "play" (jugar), és una subcultura japonesa que consisteix disfressar-se de personatges manga, "anime" (animació) i de videojocs, en aquest cas amb una variant sexual.

Un dels autors dels fets utilitzava un perfil amb el nom de Shana i es presentava oficialment com a fotògrafa, per iniciar així els primers contactes. Els captadors pagaven petites quantitats de diners a les menors a canvi de fotografies i vídeos, i anaven pujant el contingut sexual. Les imatges obtingudes servien per extorquir les víctimes, a les quals amenaçaven amb difondre-les si no accedien a fer altres noves fotografies encara més explícites.

Els agents han identificat almenys dues víctimes, una de 17 anys que va presentar denunciar davant el jutjat de Manresa (Bages) i una altra de 13 anys, però no es descarta que puguin aparèixer més conforme avanç la investigació.

Per aquests fets, els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat a un veí de la Bisbal, de 29 anys i nacionalitat espanyola, que seria qui pagava els diners. El segon implicat és un veí de Barcelona que s'havia mudat recentment a Palma de Mallorca, per la qual cosa els Mossos van demanar al Cos Nacional de Policia que procedís a la seva detenció. Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, amb l'ordre de no accedir a les xarxes socials com a mesura preventiva, segons informen els Mossos d'Esquadra.

Prem per veure més contingut per a tu