Segueix-nos a les xarxes socials:

El pallasso Marcel Gros parla sobre «el poder de l'humor per endolcir situacions dures»

El reconegut còmic manresà ha encetat el cicle de xerrades de l'Associació de Familiars d'Alzheimer

El pallasso Marcel Gros parla sobre «el poder de l'humor per endolcir situacions dures»

Davant l'adversitat i les inseguretat, un somriure. Amb aquesta filosofia Marcel Gros ha estrenat el nou cicle de xerrades «Alzheimer a l´hora del cafè», organitzat per l´Associació de Familiars d'Alzheimer Bages, Berguedà i Solsonès. «Quan menys tens ganes de riure, és precisament quan més et fa falta», ha explicat el conegut pallasso manresà a les prop de trenta persones que hi han assistit.

L'humor pot ser una actitud per afrontar les dures situacions que han de viure els familiars de malalts d'Alzheimer, i Marcel Gros ha reflexionat avui, dijous, sobre els seus «efectes positius». «Si afrontes la realitat de forma positiva, tot surt millor», ha explicat el pallasso a la xerrada, que ha tingut lloc al cafè Maïami de Manresa. Amb el tarannà que el caracteritza, amb el seu humor elegant i reflexiu, va despertar la rialla dels assistents en diverses ocasions, i ha revelat que una de les seves tècniques per riure, i també per provocar la rialla, és posar-se el nas de pallasso. «Jo sempre en porto un a sobre. Recomano a tothom que es posi el nas vermell i es miri al mirall, i si no rius t'ho has de fer mirar. Et fa veure les coses d´una altra manera. És la màscara més petita del món i et fa sentir un nen», ha assegurat.

Pep Garcia, que és membre de l'organització i ha presentat Marcel Gros, ha destacat que els familiars de malalts d´Alzheimer necessiten «de l´esperit positiu del que Marcel Gros en fa gala». Gros ha afirmat que «la vida és com un paper en què sempre estàs improvisant. I com que sempre hem de fer un bon paper, millor fer-ho amb ganes i esperit positiu, sense demanar-se el per què de les coses», ha emfatitzat. Marcel Gros també ha parlat sobre el paper dels pallassos i de la seva tasca de fer humor amb esperit crític.

Les xerrades-tertúlia es porten a terme el darrer dijous de cada mes fins el maig. En l'edició que ha començat avui prendran part l'escriptor i periodista Genís Sinca, que parlarà de nissagues de metges; el gastrònom Toni Massanés, que farà una xerrada sobre alimentació; i la dissenyadora de moda Míriam Ponsa, que reflexionarà sobre la creativitat.

Prem per veure més contingut per a tu