El Programa de Rehabilitació Cardíaca de la Fundació Althaia compleix deu anys. És un projecte que té per objectius disminuir el risc d´un nou episodi cardíac en els pacients cardiòpates, promoure que segueixin un estil de vida saludable i millorar la seva capacitat funcional a través de la prevenció dels factors de risc cardiovasculars i la pràctica d´exercici físic.

Un equip multidisciplinari format per cardiòlegs, infermeres i fisioterapeuta vetlla perquè aquests pacients tinguin els coneixements suficients per aconseguir tenir un autocontrol de la malaltia i, d´aquesta manera, evitar el risc de possibles recaigudes.

Amb motiu de l´aniversari i en el marc del dia mundial de l´activitat física, s´organitza una caminada cardiosaludable que se celebra el dijous, 6 d´abril. Se sortirà a dos quarts de sis de la tarda del Parc de l´Agulla, es recorrerà el camí de la Sèquia fins al Mas de Sant Iscle i es tornarà al lloc de sortida. El punt de trobada és el Centre de Visitants del Parc de la Sèquia. És previst dur a terme una altra caminada cardiosaludable el dia 29 de setembre amb motiu del dia mundial del cor.

Educació sanitària i exercici físic

L´any 2007 es va iniciar, des del Servei de Cardiologia i el Servei de Rehabilitació, l´atenció al pacient amb cardiopatia. El programa engloba dues fases:

  1. € Fase hospitalària: s´inicia l´educació sobre la pròpia malaltia i l´exercici físic.
  2. € Fase ambulatòria: es realitza seguiment per part d´infermeria entre els 6-9 mesos posteriors a l´alta hospitalària. També se´ls ofereix la possibilitat d´assistir a sessions d´exercici físic supervisat per professionals de fisioteràpia.

Paral·lelament, des del 2013 es porta a terme una Escola de Salut de Cardiologia dirigida a pacients que realitzen seguiment i als seus familiars. En aquest marc, es porten a terme xerrades informatives per reforçar i ampliar els coneixements que s´han anat treballant al llarg del seguiment.