El grup municipal de la CUP a l´Ajuntament de Manresa ha anunciat que en el ple d´aquest proper dijous presentarà una proposta de resolució per instar el consistori a demanar al Govern el cessament del responsable dels Mossos d´Esquadra a la Regió Central, Sergi Pla, per l´actuació del cos en la manifestació del passat 1 de Maig.

La formació anticapitalista ha emès un comunicat en el qual anuncia que en el transcurs del ple ordinari que se celebrarà aquest dijous demanarà al consistori manresà que es posicioni en contra de l´acció policial durant la marxa del Dia del Treball d´enguany, que va acabar amb incidents i dos detinguts. Al mateix temps, també convidarà el govern municipal a solidaritzar-se amb els arrestats i demanar que se´ls retirin els càrrecs.

En la mateixa proposició, el partit també instarà l´Ajuntament a mostrar el seu rebuig a la tècnica policial coneguda com a ´encapsulament´, que en el comunicat identifiquen com la causant de la tensió que va desembocar en bona part dels incidents.