Les associacions de veïns es van mostrar aquest dilluns satisfetes pel compliment dels horaris dels concerts nocturns de la festa major i van assegurar que no tenen constància que cap acte musical acabés a deshora. Tot i així, l'Associació de Veïns del Barri Antic va lamentar les mostres d´incivisme que es van produir als carrers del nucli històric passades les 3 de la matinada, un cop finalitzats els actes musicals, tal com succeeix cada any.

«Jo penso que els concerts que s´han fet a les places han anat molt bé i que s´ha fet una bona distribució dels llocs, cosa que ha evitat aglomeracions. A més, no tenim constància que cap concert hagi retardat l´horari d´acabament», valorava ahir satisfactòriament la presidenta de l´entitat veïnal del nucli antic, Anna Martínez.

Malgrat tot, Martínez va lamentar les habituals escenes d´incivisme al barri vell que es produeixen cada any durant les nits principals de la festa major, sobretot la de divendres i la de dissabte. «Hi ha molta gent que, quan acaba la festa, encara es manté activa, i és la que causa més molèsties veïnals. A partir de les 2 i de les 3, quan s´acaben els concerts, és quan més soroll hi ha», va assegurar. «A partir d´aquesta hora, s´ha vist molta gent molt beguda fent el botellón, cridant pels carrers... i cada vegada veus nois més joves», va lamentar. A més, segons va afegir, «encara que l'Ajuntament instal·li lavabos públics, la gent continua pixant al carrer, davant de portals. Jo mateixa vaig veure alguns nois com ho feien», va assegurar.

Per la seva banda, la sotspresidenta de l´Associació de Veïns de Passeig i Rodalies, Carme Prunés, feia un balanç satisfactori de la festa major en aquesta zona. «La gent ha respost molt bé al carrer i de moment no tinc constància de cap queixa de ningú per soroll excessiu a altes hores de la matinada», va explicar Prunés. També feia una valoració semblant el coordinador de l´Associació de Veïns de Valldaura, Faustí Fígols. «No hem rebut cap queixa de cap incidènica ni de cap aldarull al barri. La festa major ha anat molt bé», va assegurar.