Segueix-nos a les xarxes socials:

Una campanya motivada pel descens durant set anys seguits de la fracció que ha d'anar al contenidor marró

L'Ajuntament va posar en marxa el novembre passat una campanya d'informació de la recollida orgànica, que el 2017 va baixar a la ciutat per setena vegada consecutiva. A banda, els darrers anys s'ha produït un estancament en la selectiva en general.

El 2016, segons dades aportades per l'Ajuntament, es va tancar amb un 39,69% de residus recollits selectivament respecte al total dels generats. Quant a l'òrgànica, la quantitat recollida aquell any va representar un 8,06% respecte el total dels residus, mentre que la mitjana de Catalunya estava en un 9,97%. El 2017 va tornar a baixar.

Amb el lema «T'ho podem dir de mil maneres», la campanya municipal consisteix en diversos anuncis protagonitzats per persones de la ciutat amb un missatge clar: «Separa l'orgànica». Des del més d'abril, ha tingut una primera fase amb la presencia de dos informadors ambientals a diferents carrers i mercats (pl. Gispert, Jaume I, Barreres, pl. Infants, Viladordis, Nou de Santa Clara, pl. Major, Alfons XII, Mercat de la Font, plaça del Mercat i plaça de Crist Rei). Han fet un test als ciutadans per saber el seu coneixement sobre la fracció orgànica i una enquesta que els ha permès interactuar de manera més profunda amb les persones interpel·lades.

Prem per veure més contingut per a tu