Segueix-nos a les xarxes socials:

La Seu munta visites guiades per descobrir qui són els Favets de la ciutat

Se'n faran cinc repartides entre els dies 1, 6 i 8 de desembre, seran de pagament i el que es recapti es destinarà a la restauració de l'altar de la Puríssima

La Seu munta visites guiades per descobrir qui són els Favets de la ciutatSeu Manresa

Des de fa més de 500 anys, la Confraria de la Puríssima organitza els actes de celebració de la Festa de la Puríssima a la Basílica de Santa Maria de Manresa, la Seu. Enguany, ha programat, conjuntament amb la gestió de la Seu i els Amics de la Seu, cinc sessions de visites guiades per explicar qui són els Favets i quin és el seu patrimoni.

El recorregut inclourà la visita a la capella dels Favets, ubicada al claustre neoclàssic de la Seu; a l'altar major de la Puríssima, a l'interior de la basílica i a les joies del Museu de la Seu.

Les visites seran el dia 1 de desembre (a les 11.30 h i a les 12.30 h), el 6 de desembre (a les 11.30 h i a les 12.30 h) i el 8 de desembre (a les 10.00 h). El preu de la visita és de 4 €/persona i es recomana inscriure's prèviament via email (gestio@seudemanresa.cat) o trucant al 93 872 15 12. La recaptació de les visites es destinarà a la restauració de l'altar de la Puríssima (foto inferior)

A més a més de les visites guiades, la Confraria ha preparat el següent programa d'actes per celebrar la Puríssima:

  • Tradicional Novena i missa, de dijous 29 de novembre a divendres 7 de desembre a les 18.30 h i missa amb homilia i cant dels Goigs a les 19.00 h. Ambdós actes a la capella de la Puríssima.
  • Tradicional Passada de la bandera des de la basílica pels carrers de la ciutat, el diumenge 2 de desembre a partir de les 10.00 h.
  • Festivitat de la Immaculada, missa conventual solemne, el dissabte 8 de desembre a les 11.00 h.

La Reial Confraria de la Puríssima i Immaculada Concepció de Maria, altrament coneguda com la Confraria dels Favets, es fundà el 1489. El 8 de desembre d'aquell mateix any va celebrar-se per primera vegada la festa de la seva patrona a la Seu. Des de llavors, moltes generacions de manresans han seguit demostrant la seva devoció i estima a la Immaculada. Actualment, la confraria està regida per una Junta directiva, administradors i auxiliars sota el guiatge de Mn Joan.

Prem per veure més contingut per a tu