Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament es fa càrrec d'una desena d'enterraments de beneficència cada any

L'administració intervé quan no hi ha diners per pagar les despeses

L'Ajuntament es fa càrrec d'una desena d'enterraments de beneficència cada anyArxiu/Mireia Arso

L'Ajuntament de Manresa assumeix cada any prop d'una desena d'inhumacions de beneficència. El 2019 van ser nou, i el 2018 i el 2017, vuit. La normativa municipal garanteix la inhumació de persones quan el difunt i l'entorn familiar i convivencial estigui mancat de mitjans econòmics per fer front a les despeses.

Aquesta insolvència s'acredita sempre davant dels serveis socials municipals. En aquests casos, l'Ajuntament es fa càrrec de les despeses d'inhumació de beneficència i dona a aquestes persones una sepultura en un dels nínxols de titularitat municipal.

A la fi del termini legal de permanència al nínxol , al cap d'entre 2 i 5 anys, la secció de serveis urbans inicia un procés administratiu en què s'ofereix a l'entorn familiar o convivencial l'adquisició d'una sepultura. En cas contrari, les restes es traslladen a l'ossera, com passa amb altres restes resultants de quan es fa la neteja o el desallotjament de nínxols i sepultures.

Segons el regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili, que és també responsable del cementiri municipal, «a Manresa podem afirmar que s'hi enterra dignament a totes les persones que no poden fer front a les despeses».

En el ple municipal de desembre es va aprovar, per unanimitat, a proposta del grup municipal de Fem Manresa, dignificar la fossa comuna del cementiri municipal.

El compromís assolit és que en un termini de quatre mesos es facin les accions destinades a dignificar la zona de l'ossera senyalitzant-la i col·locant-hi una placa commemorativa pel dret al record de tots els manresans i manresanes anònims que descansen en aquesta fossa.

Fem va lamentar que no hi hagués cap senyalització, i que això el converteix «en un espai molt gèlid i oblidat».

Prem per veure més contingut per a tu