Segueix-nos a les xarxes socials:

Marc Aloy es posa durant una hora en la pell d'un invidentRedacció

14

VÍDEO | Així ha experimentat Marc Aloy com és caminar a cegues per Manresa

L'alcalde s'ha mogut per l'entorn de la plaça Major en una de les activitats programades per la Setmana de l’ONCE a la ciutat

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha pogut experimentar en primera persona com es desplaça per la ciutat una persona cega, tot caminant amb els ulls tapats amb antifaç i amb l’ajuda del bastó. El batlle s'ha mogut per l'entorn de la plaça Major en una de les activitats programades per la Setmana de l’ONCE a la capital del Bages.

Amb el suport de Maite Siles Funes, directora de l’agència de l’ONCE a Manresa, i de Vicky Díaz Martín, tècnica de rehabilitació de l’entitat, l’alcalde s’ha posat en primer lloc diverses ulleres que simulen diversos problemes greus de visió. Posteriorment s’ha col·locat un antifaç per posar-se a la pell d’una persona totalment invident.

Marc Aloy experimenta com és caminar a ceguesOscar Bayona

D’aquesta manera s’ha desplaçat per l’Ajuntament i, amb un bastó i l’ajuda de la tècnica de l’ONCE, ha sortit a la plaça Major i ha anat a fer un cafè. Durant aquesta estona ha estat conscient dels impediments amb què es troben dia a dia les persones amb ceguesa, sobretot a la via pública, i també com s’han d’organitzar per dur a terme activitats tan quotidianes com ara posar-se el sucre al cafè, tenir una conversa amb diverses persones en un espai públic sense veure-les, o bé pagar el compte.

 

Al respecte, Siles ha explicat a Regió7 que amb l’activitat «volem compartir una jornada de convivència per fer una societat més inclusiva» i que a l’ONCE «obrim de bat a bat les portes a tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Manresa per compartir les nostres il·lusions i els nostres reptes. Volem agrair a la societat la solidaritat que rebem cada dia i que ens permet donar un servei integral i personalitzat a les persones cegues o amb baixa visió».

Setmana de l’ONCE a Catalunya

Les activitats programades per celebrar la Setmana de l’ONCE a Catalunya tenen una finalitat múltiple: donar a conèixer la feina que diàriament es realitza a l'entitat, visibilitzar les capacitats dels afiliats i afiliades, i sensibilitzar la ciutadania donant a conèixer com és el dia a dia d’una persona cega o amb baixa visió.

Els 18 centres i agències que l'ONCE té a Catalunya (Barcelona, Badalona, El Prat de Llobregat, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilanova i La Geltrú, Girona, Blanes, Figueres, Lleida, Reus i Tarragona) organitzen aquests dies un ampli programa d'activitats de la Setmana de l'ONCE Catalunya, que culminarà amb la celebració del Dia de la Gran Família de l'ONCE, que tindrà lloc a Montserrat aquest proper diumenge, 12 de juny.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a tu i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.