Regió7

Regió7

VÍDEO | Així ha experimentat Marc Aloy com és caminar a cegues per Manresa

L'alcalde s'ha mogut per l'entorn de la plaça Major en una de les activitats programades per la Setmana de l’ONCE a la ciutat

14

Marc Aloy es posa durant una hora en la pell d'un invident Redacció

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha pogut experimentar en primera persona com es desplaça per la ciutat una persona cega, tot caminant amb els ulls tapats amb antifaç i amb l’ajuda del bastó. El batlle s'ha mogut per l'entorn de la plaça Major en una de les activitats programades per la Setmana de l’ONCE a la capital del Bages.

Amb el suport de Maite Siles Funes, directora de l’agència de l’ONCE a Manresa, i de Vicky Díaz Martín, tècnica de rehabilitació de l’entitat, l’alcalde s’ha posat en primer lloc diverses ulleres que simulen diversos problemes greus de visió. Posteriorment s’ha col·locat un antifaç per posar-se a la pell d’una persona totalment invident.

Marc Aloy experimenta com és caminar a cegues

Marc Aloy experimenta com és caminar a cegues Oscar Bayona

D’aquesta manera s’ha desplaçat per l’Ajuntament i, amb un bastó i l’ajuda de la tècnica de l’ONCE, ha sortit a la plaça Major i ha anat a fer un cafè. Durant aquesta estona ha estat conscient dels impediments amb què es troben dia a dia les persones amb ceguesa, sobretot a la via pública, i també com s’han d’organitzar per dur a terme activitats tan quotidianes com ara posar-se el sucre al cafè, tenir una conversa amb diverses persones en un espai públic sense veure-les, o bé pagar el compte.

 

Al respecte, Siles ha explicat a Regió7 que amb l’activitat «volem compartir una jornada de convivència per fer una societat més inclusiva» i que a l’ONCE «obrim de bat a bat les portes a tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Manresa per compartir les nostres il·lusions i els nostres reptes. Volem agrair a la societat la solidaritat que rebem cada dia i que ens permet donar un servei integral i personalitzat a les persones cegues o amb baixa visió».

Setmana de l’ONCE a Catalunya

Les activitats programades per celebrar la Setmana de l’ONCE a Catalunya tenen una finalitat múltiple: donar a conèixer la feina que diàriament es realitza a l'entitat, visibilitzar les capacitats dels afiliats i afiliades, i sensibilitzar la ciutadania donant a conèixer com és el dia a dia d’una persona cega o amb baixa visió.

Els 18 centres i agències que l'ONCE té a Catalunya (Barcelona, Badalona, El Prat de Llobregat, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilanova i La Geltrú, Girona, Blanes, Figueres, Lleida, Reus i Tarragona) organitzen aquests dies un ampli programa d'activitats de la Setmana de l'ONCE Catalunya, que culminarà amb la celebració del Dia de la Gran Família de l'ONCE, que tindrà lloc a Montserrat aquest proper diumenge, 12 de juny.

Compartir l'article

stats