Regió7

Regió7

Vols saber les principals inversions del pressupost del 2023 de l'Ajuntament de Manresa?

Aquestes són les principals apostes del consistori per a la ciutat

Imatge d'arxiu del futur accés al Museu del Barroc de Catalunya, a Manresa Alex Guerrero

Manresa s'ha dotat un pressupost rècord per fer front a una despesa mai vista. Els projectes finançats amb Fons Next Generation sumen 6.325.011 euros en el pressupost de l’ajuntament. Aquestes són les principals apostes del consistori per invertir a la ciutat per al 2023.

1,7 milions

Darrera fase de construcció del Museu del Barroc de Catalunya a l'antic col·legi Sant Ignasi. Havia de ser un dels plats forts de Manresa 2022.

15

Visita a les obres del Museu del Barroc de Manresa Oscar Bayona

1 milió

El pressupost del 2023 dedica 1.047.981 euros per a l'Anònima. El cost total del projecte és de 4.007.157 euros per tornar a la vida aquest Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Imatge d'arxiu de l'Anònima

1 milió

Per al canvi de l'enllumenat de tot el Centre Històric per passar-lo a led. Dintre del pla de xoc d'estalvi energètic també hi haurà inversions en equipaments municipals, principalment esportius per rebaixar també la factura energètica.

Imatge d'arxiu del carrer Nou de Manresa Salvador Redó

1 milió

El Pla de Millora de l'Espai Públic destinarà 1 milió d'euros per setè any consecutiu a la millora de calçades, voreres, parts infants i camins.

Imatge d'arxiu de talls de carrers per fer les obres de reforçament del paviment a Manresa Arxiu

0,75 milions

La remunicipalització de la zona blava aprovada recentment, prevista per al maig del 2023, permetrà que l'Ajuntament disposi d'uns ingressos extres que preveu destinar precisament a aspectes de transformació i millora de l'espai públic i la mobilitat (vianants, seguretat viària, semàfors, millora del transport urbà).

Imatge d'arxiu d'un semàfor Arxiu

0,65 milions

Després d'una dècada, aquest any 2023 es farà el darrer pagament del solar de les Saleses (654.000 euros), amb la qual cosa s'haurà pagat ja completament la factura de prop de 14 milions que va determinar una sentència judicial per aquest sector.

Imatge d'arxiu del solar de les Saleses

0,51 milions

Per adquirir bicicletes elèctriques (240.000 euros) i 270.000 euros per a material, adequació pàrquings dintre dels fons Next Generation. L'objectiu és oferir un servei de lloguer de bicicletes elèctriques.

Imatge recurs d'una bicicleta elèctrica Arxiu

0,5 milions

Per a la renaturalització del riu Cardener amb intervencions al parc Josep Vidal i a can Poc Oli.

La zona sota el Pont Nou de Manresa per la banda de Sant Joan G.C

0,46 milions

Per completar la passera volada i que uneixi el Pont Vell amb el pont de la Reforma. Una millora d'itinerari en un punt emblemàtic i conflictiu.

Imatge d'arxiu del pont Vell de Manresa Oscar Bayona

0,39 milions

Destinats a la millora de l'entorn de la torre Santa Caterina: 140.000 euros (treballs arqueològics al jaciment) i 247.000 euros (rehabilitació de l'estructura de la torre i fer el mirador).

Entorn de la torre Santa Caterina de Manresa Marta Pich

0,35 milions

Per al camí de la font de Fans que uneix la creu del Tort, al barri de les Escodines, amb el parc del Cardener a l'altura del Pont Vell. Un camí que l'Ajuntament es va comprometre a fer transitable el 2022, coincidint amb els 500 anys de l'arribada de sant Ignasi a Manresa, que és molt probable que hi passés sovint.

Camí de la Creu de la font de Fans dels anys 50

Camí de la Creu de la font de Fans dels anys 50 Arxiu

0,28 milions

Destinats a seguir amb la millora de la torre Lluvià iniciada el 2012, seguint els mateixos criteris de balanç entre la conservació del patrimoni i el millor comportament energètic possible de l'edifici.

10

La Torre Lluvià ja no és una ruïna

0,25 milions

Per al Parc Vila-Closes, per tal d'executar el projecte, elaborat de forma conjunta amb el veïnat, per fer millores a paviments, vegetació, enllumenat i returada d'estructures metàl·liques.

Imatge d'arxiu del parc Vila Closes de Manresa Mireia Arso

0,16 milions

Destinats al pla de millora dels centres educatius.

Imatge d'arxiu d'un nen a l'interior d'una classe Arxiu

0,15 milions

Per iniciar la licitació de la reurbanització del carrer Guimerà per tal de convertir-lo en illa de vianants sense circulació d'autobusos.

Recreació de com podria quedar el carrer Guimerà sense cotxes feta per l'Ajuntament AJM

Compartir l'article

stats